6 dl dinkelmjöl. 6 dl dinkelmjöl. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 1 dl krossade linfrön. 1 dl hackade mandlar eller hasselnötter, eller ta vilka jävla nötter ni vill
Arbeta ner dinkelmjölet lite i taget med hjälp av en bakmaskin eller genom att knåda för hand. Igår var en sådan kväll för mig, en kväll som resulterade i en väldoftande plåt med frukostbröd
ta upp o kavla ut o lägg i en långpanna med bakplåtspapper i botten. 5 dl dinkelmjöl , resten vetemjöl. Häll i dinkelmjölet o låt degmaskinenjobba i 2 min. medand det jäster sista gången så sätt ugnen på 225 grader varmluft. 5 dl dinkelmjöl , resten vetemjöl
ta upp o knåda ut o lägg i en långpanna med bakplåtspapper i botten. 6 dl dinkelmjöl , resten vetemjöl. Häll i dinkelmjölet o låt degmaskinenjobba i 2 min. medand det jäster sista gången så sätt ugnen på 225 grader varmluft. 6 dl dinkelmjöl , resten vetemjöl
) När det ska bakas här så får det gärna vara så kallat "icke-jäsbröd" eller någon kalljäst variant, ska det jäsa så räcker det gott och väl med en gång, annars försvinner bakhumöret
Tillsätt övriga ingredienser, men spara ½ dl av det ljusa dinkelmjölet till utbakningen. Jag gillar detta långpannebröd som kommer från tidningen Matmagasinet