Långpannebröd fullkorn recept

Långpannebröd

Långpannebröd

7 dl vetemjöl fullkorn. Sätt ugnen på 225°. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig
Långpannebröd - neutralt

Långpannebröd - neutralt

Tillsätt resten av mjölken, honung, havregryn, salt, rågsikt, vetemjöl fullkorn och det mesta av vetemjöl special
Långpannebröd för latmaskar

Långpannebröd för latmaskar

Idag bakar jag långpannebröd, och känner mig ytterst huslig. Det blir alltid bra, det är knappt så att man kan misslyckas med långpannebröd

Havre- & russinbröd i långpanna

Fullkorn,. Ännu en gång har jag bakat med Dr Oetkers jäsblandning (blandning mellan torrjäst och bakpulver) som bara kräver 15 minuter jäsning totalt, vilket gör att detta långpannebröd är klart på ca 35 minuter från att man tar fram första bunken. 3 dl fullkornsdinkel. 3 dl fullkornsdinkel

Långpannebröd med pumpakärnor

2 dl dinkelmjöl fullkorn. 1.  Dag 1. Rör ut jästen i vattnet i en degbunke. Rör ner dinkelmjölet. Täck med plastfolie och låt stå 1 dygn i rumstemperatur

Lingonbröd i långpanna

Arbeta ner dinkelmjöl fullkorn och nästan allt vetemjöl special. 3 dl dinkelmjöl fullkorn. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med filmjölk och ljummet vatten