Smula ner jästen, tillsätt brun farin och salt. Vi bakade även ett Långpannebröd. 5 dl havregryn6 dl mjölk1/2 dl flytande margarin eller olja50 g jäst2 msk brun farin2 tsk salt7 dl vetemjölmjölk och havregryn till penslingLägg havregrynen i en bunke. 2 msk brun farin
Det är ett långpannebröd som var väldigt enkelt och smidigt att göra och som var gott och saftigt. 2 msk brun farin. Häll i havregryndblandningen, brun farin och vetemjöl och knåda degen i maskin i 10 minuter. 2 msk brun farin
Grundreceptet till mitt långpannebröd innehåller 25-50 g jäst (den mindre mängden kräver något längre jästid men ger å andra sidan ett ännu mer aromatiskt bröd), 5 dl degvätska, 50 g matfett (eller ½ dl matolja) ½-1 msk salt, 12-13 dl mjöl och 1-2 msk honung, farin, socker eller sirap