Långpannebröd farin recept

Långpannebröd med havregryn

Långpannebröd med havregryn

Smula ner jästen, tillsätt brun farin och salt. Vi bakade även ett Långpannebröd. 5 dl havregryn6 dl mjölk1/2 dl flytande margarin eller olja50 g jäst2 msk brun farin2 tsk salt7 dl vetemjölmjölk och havregryn till penslingLägg havregrynen i en bunke. 2 msk brun farin

Långpannebröd och speedad av våren!

Smula ner jästen, farin och salt och rör tills jästen löst sig. Tidigare i veckan bakade jag detta otroligt saftiga och goda Långpannebröd
Havrerutor i långpanna

Havrerutor i långpanna

Det är ett långpannebröd som var väldigt enkelt och smidigt att göra och som var gott och saftigt. 2 msk brun farin. Häll i havregryndblandningen, brun farin och vetemjöl och knåda degen i maskin i 10 minuter. 2 msk brun farin
Morotsbröd

Morotsbröd

långpannebröd. 5 dl havregryn, 6 dl mjölk, 1/2 dl olja, 50 g jäst, 2 msk farin, 2 tsk salt, ca 8 dl vetemjöl,. 2 msk farin
Ännu mer matbröd i långpanna…

Ännu mer matbröd i långpanna…

Grundreceptet till mitt långpannebröd innehåller 25-50 g jäst (den mindre mängden kräver något längre jästid men ger å andra sidan ett ännu mer aromatiskt bröd), 5 dl degvätska, 50 g matfett (eller ½ dl matolja) ½-1 msk salt, 12-13 dl mjöl och 1-2 msk honung, farin, socker eller sirap

Långpannebröd med kesella

Tillsätt anis, fänkål, salt, kesella, farin (el. 1 msk brun farin eller sirap. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt och rör ut jästen