Arbeta ner dinkelmjölet lite i taget med hjälp av en bakmaskin eller genom att knåda för hand. När han häromdagen la ut en snålvattenframkallande bild på sitt nybakade bröd visste jag direkt att detta var ett recept jag ville testa, så igårkväll tog jag tag i saken och bakade min version av Fredriks saftiga långpannebröd
Jag gillar detta långpannebröd som kommer från tidningen Matmagasinet. Tillsätt övriga ingredienser, men spara ½ dl av det ljusa dinkelmjölet till utbakningen
5 dl mixat dinkel och rågsikt. 5 dl mixat dinkel och rågsikt. När det är så varmt ute som det är nu och man ändå vill baka sitt eget matbröd tar jag till det enkla
Ännu en gång har jag bakat med Dr Oetkers jäsblandning (blandning mellan torrjäst och bakpulver) som bara kräver 15 minuter jäsning totalt, vilket gör att detta långpannebröd är klart på ca 35 minuter från att man tar fram första bunken. ca 3 dl siktat dinkel. 3 dl fullkornsdinkel. ca 3 dl siktat dinkel. 3 dl fullkornsdinkel
Jag gjorde långpannebrödet och det blev mycket gott. 1 kg Kungsörnen Dinkelmjöl siktat. Tryck gropar i degen med fingertopparna när 10 minuter av jästiden återstår (Focaccia) eller dela i bitar med degskrapa (Långpannebröd). 1 kg Kungsörnen Dinkelmjöl siktat