Under tiden kokas kaffe och ägg…. S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Vispa ihop ägg, mandelmjölk och yoghurt. Häromdagen gjorde jag en laddning långpannebröd, så smidigt. Blanda ihop resten av ingredienserna i en annan bunke och rör sedan ner dem i äggvispet
Vispa socker och ägg poröst och häll ner mjöl och bakpulver, som du blandat för sig tidigare. Långpannebröd, du behöver för 20 st. 100 gram smör1,5 dl socker1 ägg1 msk mjöl1 tsk bakpulver3 dl havregrynDu gör såhär. 1 ägg
Vispa ägg och kokosmjölk och vispa ner mjölblandning. 6 ägg. 6 ägg. Långpannebröd. 16 st. stora bitar. 2 1/2 dl nötmjöl (använde denna gång 1 1/2 dl hasselnötsmjöl + 1 dl mandelmjöl)
Vispa ägg och kokosmjölk och vispa ner mjölblandning. Långpannebröd. 6 ägg. 6 ägg. 16 st. stora bitar. 2 1/2 dl nötmjöl (använde denna gång 1 1/2 dl hasselnötsmjöl + 1 dl mandelmjöl)
Toppa med rostade frön, hembakat bröd, kokt ägg och lite grönsaker. Långpannebröd. Byt ut ägg mot chiafrön och lite vatten, ta kokosmjölk istället för kvarg
Här levereras ett riktigt bra recept på ett långpannebröd som är grovt och är smakrikt. Pensla brödet med uppvispat ägg, strö över solroskärnor och pumpafrön efter tycke och smak
Den benämns som Kärleksmums, Kokosrutor, Chokladrutor, Mockarutor, Snoddas, Tv-kaka, Långpannebröd och Vardagsrutor, så talesättet "Kärt barn har många namn" stämmer verkligen in på detta bakverk, som varit populär i många år men tyvärr känns lite bortglömd