Min söndag handlade om löpning. Jag släpade med mig A ut på "äventyr" (läs. outforskad terräng genom ett industriområde) och vi betade av 13K längs med Canal Saint-Martin och sedan Canal de Saint-Denis, upp till Saint-Denis, en förort norr om Paris med en väldigt känd och väldigt gammal kyrka (Basilique Saint-Denis)
I år orkar jag inte göra biskvier, sorry Lisa jag vet att det är dina favoriter. -) men jag tror du kommer att gilla de här också, samma ingredienser liksom men det går så mycket fortare när allt åker i en långpanna
Denna gång inspirerades jag av ett recept på raggmunk i långpannan, från boken 'Mera vego' av Sara Ask och Lisa Bjärbo, och hade i riven potatis i pannkakssmeten
Här kommer recept på de kakor som jag bakade när vi hade varit och plockat jordgubbar. Denna långpannekaka går jättebra att göra med vilka bär man vill och har tillgång till
Tryck ut degen i långpannan med mjölad hand. Klä en långpanna (ca 30 x 40 cm) med två bakplåtspapper, lite omlott, så att papperet sticker upp en bit över kanterna på långpannan. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och låt brödet grädda i ca 30 minuter eller tills det är 98 C inuti
Tryck ut degen jämnt i långpannan och nagga den med en gaffel över hela ytan. Jag rekommenderar dig att använda en något mindre långpanna, ca 25 x 35 cm, med hög kant för att få höga och fina limpor (en "vanlig" långpannan brukar mäta ca 30 x 40 cm)
Eftersom jag periodvis har väldigt ont i mina händer och fingrar så har jag nästan gjort det till en ny vana att trycka ut bröddegen i långpannan istället för att forma den på annat sätt