Långpannan recept

Sista långpannan

Min söndag handlade om löpning. Jag släpade med mig A ut på "äventyr" (läs. outforskad terräng genom ett industriområde) och vi betade av 13K längs med Canal Saint-Martin och sedan Canal de Saint-Denis, upp till Saint-Denis, en förort norr om Paris med en väldigt känd och väldigt gammal kyrka (Basilique Saint-Denis)
Äpplekaka med kanel i långpannan

Äpplekaka med kanel i långpannan

Klä en långpanna (25-35 cm) med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200°. Smält margarinet sakta, bryn ej, och låt svalna
"Biskvier" i långpannan!

"Biskvier" i långpannan!

I år orkar jag inte göra biskvier, sorry Lisa jag vet att det är dina favoriter. -) men jag tror du kommer att gilla de här också, samma ingredienser liksom men det går så mycket fortare när allt åker i en långpanna
Blåbärskaka i långpannan

Blåbärskaka i långpannan

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver och vetemjöl. Rör sedan ner mjölblandningen i äggsmeten
Raggmunk i långpannan

Raggmunk i långpannan

Denna gång inspirerades jag av ett recept på raggmunk i långpannan, från boken 'Mera vego' av Sara Ask och Lisa Bjärbo, och hade i riven potatis i pannkakssmeten
Fyrkantsfrallor i långpannan

Fyrkantsfrallor i långpannan

Här kommer det ytterligare ett recept på ett gott bröd bakat i långpannan. Tryck ut degen i långpannan med hjälp av en mjölad hand
Morotsbröd i långpannan.

Morotsbröd i långpannan.

Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk. Värm vattnet till 37° (fingervarmt)
Jordgubbsrutor i långpannan

Jordgubbsrutor i långpannan

Här kommer recept på de kakor som jag bakade när vi hade varit och plockat jordgubbar. Denna långpannekaka går jättebra att göra med vilka bär man vill och har tillgång till
Mjuka och goda brödrutor i långpannan

Mjuka och goda brödrutor i långpannan

Tryck ut degen i långpannan med mjölad hand. Klä en långpanna (ca 30 x 40 cm) med två bakplåtspapper, lite omlott, så att papperet sticker upp en bit över kanterna på långpannan. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och låt brödet grädda i ca 30 minuter eller tills det är 98 C inuti
Porterlimpor i långpannan

Porterlimpor i långpannan

Tryck ut degen jämnt i långpannan och nagga den med en gaffel över hela ytan. Jag rekommenderar dig att använda en något mindre långpanna, ca 25 x 35 cm, med hög kant för att få höga och fina limpor (en "vanlig" långpannan brukar mäta ca 30 x 40 cm)
Morotsrutor i långpannan

Morotsrutor i långpannan

Ugn 200º. Smörj och bröa ugnsplåten, jag har börjat med en genväg och sätter ett bakplåtspapper i botten av plåten, går lika bra
Havretekakor gräddade i långpannan

Havretekakor gräddade i långpannan

Eftersom jag periodvis har väldigt ont i mina händer och fingrar så har jag nästan gjort det till en ny vana att trycka ut bröddegen i långpannan istället för att forma den på annat sätt
Bärkaka i långpannan

Bärkaka i långpannan

Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt matfettet och finfördela det i mjölblandningen
Mjuka och goda limpor i långpannan

Mjuka och goda limpor i långpannan

Detta enkla recept på limpor i långpannan, som jag hittade på 'matklubben' (se här), motsvarar verkligen mina kriterier för ett lättbakat bröd