Har haft två stycken lammnackar i frysen ända sen sommaren. Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Buljonger från kyckling, nöt, vilt, lamm, fläsk, fisk och skaldjur innehåller naturligt kollagen, något som är bra bland annat för vår ledbrosk, bindväv, hud och tarmsystem
Lammbog passar utmärkt som långkok i en gryta fylld med anis- och myntadoftande rotsaker. Uppmanad att koka lammet i en och en halv timma för att undvika segheten, tog jag inte i beräknande att lammköttet var så färskt och mört (dessutom ekologiskt) att det skulle ha räckt med en ynka timme
Häromdagen gjorde jag benbuljong på en oxsvans, långkokt på samma sätt som min kycklingbuljong. Ann är just nu högaktuell med sin nya bok Stora boken om barn och mat, skriven tillsammans med Kajsa Lamm, en bok som bör ges i present till alla nyblivna föräldrar