1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här
Jag hade tänkt ta bägge två habanero-chilisarna, men Daniel ville testa en yttepyttebit först och det var väl tur det för enligt hans reaktion var habaneron STARK
Igår åt vi ett riktigt långkok till middag, en chili gjord på högrev. Receptet hittade jag i tidningen "Allt om mat" och kombinationen med den lite heta chilin tillsammans med citrussallad blev en riktig sensation
6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Igår hade vi middag hemma hos oss och bjöd på långkok i form av en chili på högrev. Vi dunkade i alla fall på rejält med massa olika chilisar, mörk choklad, mörk lager osv och det hela fick puttra i 7 timmar
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Det blev en rejäl laddning god chili, nästa gång tar jag ännu mer kryddor och en gnutta av något slags sött att toppa tomatsåsen med
Här ska ni få ett snabbt och lättlagat middagstips - nämligen chili con carne. Denna chili con carnen kan vara något av det godaste jag vet och lagas flitigt här hemma
Tycker du eller någon i din närhet om att laga långkokta grytor. Koriander, spiskummin, kanel, kryddnejlika, ingefära, vitlök, gurkmeja, svartpeppar, röd chili, lagerblad och kardemumma