14 vitlöksklyftor, tunt skivade. Stek ingefära, vitlök, salladslök och chili i rapsolja i 1 minut. 500g rimmad fläsksida, skivad i centimetertjocka skivor
Slå på vin,tomaterna, worchestersås,vitlök,lök och lagerblad. tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker. 5-10 vitlöksklyftor
Bryn lök, selleri och vitlök i smör och olja tills de har mjuknat. Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 6 finhackade vitlöksklyftor
Fräs lök och vitlök. några vitlöksklyftor. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här
Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Lammnacke 2 lammnacke på ben (ca 700 g/st) 3 dl mörkt öl 3 dl rött vin 2 kvistar rosmarin 2 vitlök 2 kokpåsar (4 kokpåsar)Jordärtskockskräm 200 g jordärtskocka 1 schalottenlök 1 dl vitt vin 2 dl mjölk 2 dl vispgräddeMixade rårörda lingon 1 dl lingon 20 g socker (15 g socker) Rostad lök. 2 gula lökar (10 mini schalottenlökar + vitlöken från lammet+ 1 msk socker+ ca 30 g smör+salt)Krämig dinkel 2 dl dinkel 1 schalottenlök 3 dl kycklingbuljong/ grönsaksbuljong (4 dl) 2 dl vatten (tror att detta är vattnet som dinkeln skulle ligga i, i en timme, använde endast buljong) 1 msk smör 1 dl riven ost 2 mangoldstjälkar (istället för detta friterade jag chips av jordärtskocka och färskrosmarin)Väntar på att slippa in i värmen för hela 6 timmar. (Här använde jag i ställer mini schalottenlökar (ca 10st), och vitlöken som varit i ugnen med lammet. Lägg lökarna och vitlöken i ett foliepaket med en stor klick smör, lägg i ugnen i ca 150 grader i 10 min)6. 2 vitlök
Lägg i lök, morot, vitlök och lagerblad. Ena dagen långkokar man en bit högrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)