Slå på vinet med rapsoljan och klicka på honungen. 1 dl Rött vin. Lägg potatis, champinjoner, gul lök, vitlök och paprika i Crock-Poten eller i en gryta att ställa i ugnen, salta, peppra, ha på rosmarin och vänd runt allt
2 tsk vitvinsvinäger. 1 kg färskt sidfläsk, ej rimmat eller rökt 2 st gul lök 3 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 3 msk ljus soja 3 msk fisksås 3 dl vatten 2 st saft från lime 2 msk finriven ingefära 3 msk lönnsirap 0,5 tsk salt 1 tsk finhackad habanero 2 tsk vitvinsvinäger Fyllning 2
Slå på vin,tomaterna, worchestersås,vitlök,lök och lagerblad. tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker
Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och bacon. Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1 dl rött vin
Häll på calvados, vin och vatten. Krydda steken med timjan, rosmarin, salvia, peppar och salt. Skala och skär rotselleri, morötter, palsternackor och lök i cm stora bitar
Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Det mustiga vinet som jag använde både i grytan och glaset,. Höstdagar med tid för långkok. och kan rekommendera, är ett vin med fatkaraktär gjort på druvan Malbec