Bryn köttbitarna i smöret & tomatpurén, häll över vatten så det täcker, låt koka upp, skumma väl. I vilket fall så köpte vi lite fina marmorerade grytbitar häromdagen och det blev till denna långkokta gryta med hemmatorkade trattkantareller
Bryn lök, selleri och vitlök i smör och olja tills de har mjuknat. Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1msk smör till stekning
Bryn kotletterna i stekpanna med smör på hög värme så det får fin färg. Salta och peppra. Lägg i bitar av morötter och lök, vitlök och slå på vatten så att det täcker köttet + soya, fond, sirap, lagerblad, pepparkorn och balsamvinäger
Bryn steken i smör på hög värme. Krydda steken med timjan, rosmarin, salvia, peppar och salt. Skala och skär rotselleri, morötter, palsternackor och lök i cm stora bitar
Tillsätt smör och ost samt smaka av med salt och peppar. 2 gula lökar (10 mini schalottenlökar + vitlöken från lammet+ 1 msk socker+ ca 30 g smör+salt)Krämig dinkel 2 dl dinkel 1 schalottenlök 3 dl kycklingbuljong/ grönsaksbuljong (4 dl) 2 dl vatten (tror att detta är vattnet som dinkeln skulle ligga i, i en timme, använde endast buljong) 1 msk smör 1 dl riven ost 2 mangoldstjälkar (istället för detta friterade jag chips av jordärtskocka och färskrosmarin)Väntar på att slippa in i värmen för hela 6 timmar. Koka ihop spadet till hälften, smaka av med salt och peppar (Här tillsatte jag 1 tsk salt och 1 msk brunsocker, när såsen hade reducerat klart tillsatte jag ca 50 g smör, blev mycket gott. Stek schalotten i en het panna med smör och ca 1 msk socker och lite salt. Lägg lökarna och vitlöken i ett foliepaket med en stor klick smör, lägg i ugnen i ca 150 grader i 10 min)6. (Här började jag laga dinkeln som en risotto, stekte kornen och löken tillsammans med smör, tillsatte 1/2 dl vitvin och hällde på 4 dl hönsbuljong)7. ca 30 g smör. 1 msk smör. ca 50 g smör
Bryn i smör i het panna på båda sidor. Dags att laga långkokta kotletter i Crock-Pot. I helgen gjorde jag ett klassiskt långkok med kött, morot, palsternacka, rotselleri och lök