tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker
The post Gourmet-Harrys luxuösa långkok på högrev i rödvin appeared first on Min Matlåda. Långkok och grytor är underbara när det är mörkt, regnigt och ruggigt ute
Fiffigt att använda rödvinssås som redan är kryddad och god. 1 dl rödvin. I dag vid uppkoket tillsatte jag sista skvätten av rödvinssåsen (ca 1 dl) och lite grädde
Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och bacon. Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret
3 dl rödvin. 4 vitlöksklyftor 4 morötter 3 dl rödvin. Imorse hade vi en ovanligt produktiv morgon. Jag bakade den här kakan till våra snickare och Patrik laddade vår Crock-pot med ingredienser till en god gryta
3 dl rödvin. 3 dl rödvin. Även i dag fick min Crock Pot fixa middagen medan vi var jobbet. Den är så smidig men jag glömmer ofta bort den, men nu har jag använt den tre gånger på kort tid
Tillsätt krossade tomater, rödvin, kalvfond, tomatpuré, soja, lagerblad och timjan. Det känns som evigheter sedan vi åt en "vanlig köttgryta", men nu har vi gjort det igen
Inget är väl så gott som ett riktigt långkok. 1 kg grytbitar (gärna gräsbeteskött/krav) 2 rödlökar1 paprika3 vitlöksklyftor 1 msk chili 3 morötterFärska örter (persilja, oregano, timjan)1 msk paprikakrydda 2 lagerbladSalt/svartpeppar 1 msk fond2 dl rödvin2 dl vatten Rapsolja Sätt ugnen på 100 grader. 2 dl rödvin
Som snabbmat i vardagen med färs och färdig tomatsås eller som bjudmat med extra tillbehör som goda oliver, ett gott (vitlöks)bröd, mozzarella och solmogna tomater och ett gott rödvin
Kolla då och då, häll på mer rödvin om det behövs. Bilderna på långkok blir aldrig riktigt spännnande men jag kan säga att smakerna i den här paprikan slår all annan paprika jag smakat