1 lammstek med ben (2-3 kg) eller 2 lammstekar utan ben (à 1-1 1/2 kg)1 apelsin1 citron4 vitlöksklyftor10 kvistar färsk timjan1 kvist rosmarin4 lagerbladca 5 dl olivoljasalt. ca 5 dl olivoljasalt
olivolja. Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. olivolja. När det sen vankas långkokt köttfärssås åker en eller två sånna fram och får ligga i såsen och puttra
2 msk Kallpressad Olivolja. 2 msk Kallpressad Olivolja. Stenåldersmat i moderna tider. Fick ett erbjudande på mailen för en tid sen, som var så ovanligt fint att jag inte kunde tacka nej
Myntayoghurt-haydari, olivolja och granatäppelvinäger över salladen. Men när jag skulle skriva min långkokbok ifjol så tänkte jag att jag måste ju testa den här metoden igen
Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1 msk olivolja
2 msk olivolja. 4 msk olivolja. Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
olivolja. Vi åt pilaffris till de långkokta revbenen, men det funkar lika bra med bara rustikbaguette. Häll i lite olivolja och bryn revbenen ganska ordentligt runt om
Ett foliepaket med olivolja, flingsalt och några morötter sattes samman och förslöts så tätt som möjligt och lades i ugnen till morötterna var lite mjuka men ändå hade tuggmotstånd kvar