En stek eller redigt långkok, det känns väl som klassiska söndagsrätter. I söndags blev det en variant av biff strogannoff gjord på en stor bit älgbog som jag hade i frysen
När det vankas biffar eller köttbullar här hemma gör jag det enkelt för mig. Mina allra godaste biffar innehåller kalvfond och bostongurka som ger otroligt god smak
Jag ville använda utskuren biff men det var slut så det blev ryggbiff i stället och inte fanns det några färska champinjoner så det fick bli hela på burk
Lite stolt är man med ett sånt här långkok. Antal portioner. 4. Ingredienser. 500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering
Pulled pork i coca cola med lök, timjan, oregano och ost i en baguette som slutligen doppas i biffens egna, långkokade spad… Mind blown helt enkelt, som bloggaren själv beskriver receptet ovan
Igår blev det ett kort långkok, vi gjorde sjömansbiff eller kanske bättre sagt sjömansgryta. Lördag och matlagning är en god kombination, lördag och långkok ännu bättre – dofterna fyller lägenheten och skapar en underbar atmosfär