Lättrimmad laxfilé recept

Lättrimmad ugnsbakad lax

Lättrimmad ugnsbakad lax

ca 1 kg laxfilé 1 msk salt 1 msk strösocker 2 krm vitpeppar gärna nymald 4 dl vispgrädde 1 msk pressad citron 2 krm malen svartpeppar eller  2 krm malen vitpeppar 1,5-2 dl klippt dill. 1ca 1 kg laxfilé
Lättrimmad lax med pepparrot

Lättrimmad lax med pepparrot

600 g laxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g laxfilé 1 liter vatten 4 msk salt 2 msk strösocker 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 krm svartpeppar 1 dl hackad färsk dill 1 tsk pressad citron 4 msk riven pepparrot färsk dill
Lättrimmad lax med pepparrot

Lättrimmad lax med pepparrot

600 g laxfilé. Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen
Kryddstekt lättrimmad lax med smörslungade morötter och indiska ärtor (Linas Matkasse)

Kryddstekt lättrimmad lax med smörslungade morötter och indiska ärtor (Linas Matkasse)

Kryddstekt lättrimmad lax med smörslungade morötter och indiska ärtor (4 port). 600 g laxfilé (vi fick färsk, men går såklart med 4 st frysta filéer med). Ja jag har lagt besticken fel… Kryddstekt lättrimmad lax med smörslungade morötter och indiska ärtor (4 port). 600 g laxfilé (vi fick färsk, men går såklart med 4 st frysta filéer med)
Lättrimmad ungsbakad lax med rotfrukter

Lättrimmad ungsbakad lax med rotfrukter

600 g laxfilé. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda salt och vatten tills allt salt löst sig. Låt portionsbitar av lax ligga i laken i 5-10 minuter
Lättrimmad ugnsbakad lax

Lättrimmad ugnsbakad lax

1 kg laxfilé. Torka av laxen och skär snitt i fisken så att det blir portionsbitar, men skär inte genom skinnet
Lättrimmad lax med pepparrotssås

Lättrimmad lax med pepparrotssås

600 g laxfilé. Lägg laxen i en form. Blanda vatten, salt och socker och häll över laxen. Låt stå kallt i 30 minuter
Lättrimmad lax

Lättrimmad lax

1 kg laxfilé. Lägg laxen i en form. Blanda salt, socker och peppar och gnid in köttsidan av laxen. Det går lätt med baksidan av en sked

Grillad lättrimmad laxfilé

1 laxsida, ca 1 kg. Till rimningen. 5 dl vatten. 1/2 msk socker. 1 dl salt. 1 knippa dill. Marinad. 1 msk olja. 1 msk ljus soja

Lättrimmad ugnsbakad lax

1 kg färsk hel laxfilé. 1.  Torka av laxen och skär snitt i fisken så att det blir portionsbitar, men skär inte genom skinnet