Finhacka rödlöken och mixa eller mosa cocktailtomaterna och tillsätt dem till kycklingen. 1 röd lök. Börja med att skära kycklingfiléerna i bitar, bryn dem sedan i smör
1 röd paprika. Strimla kycklingen och stek den i smör, krydda med salt och peppar. Klipp ner bacon i mindre bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper
på pad thai 4-6 portioner 4 st kycklingfiléer 2 burkar kokosmjölk (400 ml per burk) 1-3 msk röd curry (beroende på hur stark du vill ha grytan) 2 vitlöksklyftor 1 msk riven färsk ingefära 1 st rödlök 1 röd paprika 1 liten zucchini 2 st morötter 1-2 tsk fisksås (kan uteslutas) 3 kvistar thai- eller vanlig basilika Salt Olja till stekning Gör såhär. Hetta upp olja och stek röd curry på medelvärme i ca 30 sekunder tills oljan får smak från curryn. 1-3 msk röd curry. 1 st rödlök. 1 röd paprika
1 rödlök, skivad. 1 rödlök, skivad. "Genialiteten ligger i enkelheten" lär någon ha sagt och därmed bidragit till den aldrig sinande källan av bevingade uttryck
Där kan du se vilken fisk som är grönmärkt och fritt fram att äta, vilken som är gulmärkt och som man ska iaktta viss måttlighet med, och vilken som är rödmärkt och helt no-no
I somras efterlyste vi recept med röda linser och Sandra bidrog med sin “solklara favoritâ€. 1 gul lök paprika/chili-pulver 3 dl röda linser 1,2 liter vatten 2 buljongtärningar (grönsaks) 1 burk krossade tomater 3 potatisar (2 enligt originalreceptet) 2 morötter (1 enligt originalreceptet) peppar persilja creme fraiche Hacka löken och fräs i lite olja i bottnen på kastrullen. 3 dl röda linser
Toppa med gräslök och hackad rödlök – gärna även lite gräslöksblommor om du har. 1/2 röd lök. 1. Gnugga potatisarna rena och koka dem hela i saltat vatten cirka 10-15 minuter
2 röda paprikor. 2 dl rödvin. Häll på rödvin och buljong, låt puttra i 10 minuter. Snabb kycklingrätt. Jag får ofta frågan vad jag gör av allt kycklingkött som blir när jag kokar kycklingbuljong
½ röd chili, tunt skivad. Tummen upp så himla gott och lättlagat. ½ röd chili, tunt skivad. Jag unnade mig själv två böcker på årets bokrea [även om det fanns några fler jag hade kunnat shoppa loss på] och en av dem är Markus pasta innehållandes en hel hop med pastarecept, underbart presenterade med bilder som får i alla fall mig att vilja laga nästan allesammans, recept som är enkla att förstå och troligtvis inte heller särskilt svårlagade [i alla fall är det den känslan jag fått när jag läst nästan vartenda ett av bokens recept och jag älskar den känslan], och troligtvis urgoda skapade utav Markus Aujalay