Vispa ihop mjölken med mjölet till en redning. 2 dl standardmjölk (3 % fett). 2 ½ dl grädde (kan bytas mot standardmjölk). 2 dl standardmjölk (3 % fett). 2 ½ dl grädde (kan bytas mot standardmjölk)
Häll på lite av mjölken och vispa den slät. Tillsätt resten av mjölken i margarinet. 3 dl mjölk. Koka broccolin knappt mjuk i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar
Lägg vitlöksskivorna i blöt i mjölken i en timme. Sila bort vitlöken, salta mjölken lite och hetta upp den i kastrull under kraftig vispning, gärna med stavmixer så att ett hårt skum bildas
Blanda ner vetemjöl och tillsätt mjölken. 8 dl mellanmjölk. 1. Sätt ugnen på 225º. Riv squashen grovt. 2. Skär bort fettet på kasslern och finstrimla tunt
En del säger att man inte skall ta med den sista vita "mjölken" men jag brukar ta med allt. 1. Skilj ut äggulorna, lägg dem i en rundbottnad stålbunke och låt dem få rumstemperatur