Kött. Rumstemperera köttet och torka av med hushållspapper. Grilla köttet ca 1/2 min på varje sida. 1. Mos. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten
Kafta- är en lättlagad version på köttfärskebab. Blanda samman alla ingredienser till kebaben, blanda inte färsen mer än nödvändigt så den inte tråda sig och köttet blir segt
Jag får ofta frågan vad jag gör av allt kycklingkött som blir när jag kokar kycklingbuljong. Här får du en riktigt lättlagad gryta som passar fint nu i påsk, så du kan passa på att njuta ute i vårsolen så mycket som möjligt
Kött som gör sig bra till långkok är oftast prisvärt och smakar väldigt gott då det blir extremt mört bara man ger sig till tåls och låter det koka ett par timmar
kött, sparris, svamp och tryffelsmör. En fin bit kött är just det. För att den inte ska försvinna så är det viktigt att du inte är för generös med pepparkvarnen på kött och svamp
Nån gång då och då får man ju bryta trenden med allt kött och äta lite fisk istället. … ja i alla fall för en dag, för idag delar jag med mig av ett gott fiskrecept som vi gjorde förra helgen
Dela kycklingarna i bitar och lägg i köttet. Smält smöret i en djup wok. Dela tomater, lök, paprika och vitlök i bitar och fräs i woken tills allt känns mjukt
När köttet är klart lägger du ner det i grytan och häll eventuellt på lite av köttsaften. Här får ni ett recept på en rätt som är lätt att göra, innehåller få ingredienser och passar till en strikt mejerifri LCHF
Det är viktigt att du skär köttet på rätt håll så att du skär tvärs fibrerna och inte längs med. Ät som god och lättlagad middag eller frys in i matlådor att ha längre fram