När det är dags att baka så börja med att koka upp vattnet med vetekrossen. Jag blandar gärna vetekross, rågkross och Axa korngryn, det är billigt, nyttigt och ger bra tuggmotstånd
Lättbakat surdegsbröd. Tillsätt sirap och salt och vetekross. 1 dl vetekross. 1 dl vetekross. Till en middag för några kvällar sedan fick jag i uppdrag att baka ett bröd som passar till höstig fisksoppa
Något lättbakat är alltid första tanken. Men ett öppnat paket med vetekross kunde gott användas. KNAPRIGA VETESKORPOR 1 dl vetekross1/2 dl vetekli5 dl vetemjöl, gärna special5 dl mjölk50 g smör50 g jäst2 msk honung1/2 - 1 tsk salt1 tsk stött kardemummaKoka vetekrosset i 3 dl mjölk 15 minuter och tillsätt kliet en stund på slutet
½ dl vetekross. Blötlägg vetekross, linfrö och havregryn i 2 dl vatten i 20 minuter. Lös jästen i 4 dl vatten (37 grader) och blanda med det blötlagda och resten av ingredienserna