2 bröd 14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g) 2 msk malda brödkryddor 1 msk salt 4 tsk bikarbonat 8 dl lättfil 1 dl brödsirap Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
7,5 dl rågsikt. 7,5 dl rågsikt. Idag har det bakats bröd till lunchen. Filmjölksbröd är gott och smidigt när man inte orkar ge sig på att knåda jäsdegar
Ha i vetemjölet och arbeta in rågsikten tills du fått en mjuk och smidig, klibbfri deg. ca 4 - 4 ½ dl rågsikt + lite extra till utbakningen. ca 4 - 4 ½ dl rågsikt + lite extra till utbakningen
Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl. 5 dl rågsikt. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig
5 dl rågsikt. 5 dl rågsikt. Jag var lite sugen på att baka men hade inte lust att göra något allt för avancerat i värmen, så det fick bli den här smidiga limpan