10-12 dl mjöl (jag brukar ta 2-3 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl men det är en smaksak). 10-12 dl mjöl (jag brukar ta 2-3 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl men det är en smaksak)
Gott med röra till soppaIngredienservatten 37 grader (0,5-0,7 liter) jäst (typ 15 gram) grahamsmjöl, rågmjöl, kli, havregryn (typ två av dessa sorter) vetemjölsalt olivoljablanda vatten och jäst
Tillsätt oljan, honungen, saltet, rågmjölet och grahamsmjölet. 6 dl grahamsmjöl. 6 dl grahamsmjöl. De här lättbakade grova limporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken
Dessutom bytte jag ute hälften av rågmjölet emot grahamsmjöl, bytte ut havregrynen mot rågflingor, minskade en aning på mängden bikarbonat & hade i lite mer fil
Låt sedan svalna innan du vänder brödet ur formen 5 dl grahamsmjöl. Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop allt mjöl med salt, bikarbonat, brödkryddor, russin och linfrön och rör om lite
Tillsätt allt grahamsmjöl och 5 dl vetemjöl. 5 dl grahamsmjöl. Smula jästen i en bunke. Lös den i vattnet. Mortla fänkålen och tillsätt tillsammans med honung, salt, sirap och olivolja