Kan nog äta räkor varje dag, om jag bara får välja två saker att äta resten av livet är det annars ägg och avocado, älskar detta för smakens skull, mättnadskänslan, lätt att ha med sig och det är nyttigt
Salta lätt om du vill. Börja med att lägga skalad rå scampi i marinad. Lägg i scampi och rör om. Woka scampi i sin marinad på hög värme tills de fått en rosa färg
VI tog även scampi, wasabinötter och marinerad kinakål (som var så vansinnigt stark. Slå smeten i en smörad och bröad springform, ca 24 cm, gärna med bakplåtspapper i botten så det blir lite lättare att få av kakan sen
Gör två långa korvar och lägg på en plåt, tryck till lite lätt på ovansidan. Var nere och hjälpte mamma med att laga sin tvättmaskin som det var fel på, sedan hämtade vi Hanna på jobbet och åt min favoriträtt, risotto med scampi
Använd inte en för liten kastrull eftersom den kan lätt bubbla över kanten. Du kan ha i kyckling, scampi, räkor, morot, potatis, annans, minimjas… listan är lång
Heta scampi~20scampi, stekta½ dl chiliolja½ strimlad chili1 lime ½ pressad saft, ½ i skivor1 vitlöksklyfta, skivad2 cm ingefära, skivadeNere t. Citrusmarienrade pilgrimsmusslor200 g pilgrimsmusslor (köpte et pkt frysta), lätt stekta1 salladslök,strimlad1 apelsin, pressad saft1 lime, pressad saft2 msk olivolja½ msk kinesisk soyaNere t
kyckling med jordnötssås, chili- och limekryddad scampi, vietnamesisk nudelsallad , köttfärsknyten i salladsblad á la Jones och ceviche på pilgrimsmusslor
Wontonknyten 300 g fläskkött (det blev karré för det var det ekologiska fläskkött som fanns) 300 g skalade räkor (borde vara rå scampi men nu ser ju den situationen ut som den gör och scampin kommer tyvärr inte in här längre) 4 vattenkastanjer 4 vårlökar av den långa och ytterst spinkiga sorten 2 rejäla vitlöksklyftor 1 bit ingefära 2 msk kinesisk ljus soja 1 msk sherryvinäger en skvätt sesamolja en aning salt 1 förpackning wonton-deg. Lätt nudlarna i blöt i en bunke för sig 3