lätt att frysa ner i portions bitar. 1 kitt med pizzadeg och tomatsås. 1. Pizza kitt hittar ni i vilken mataffär som helst och det brukar ingå tomatsås
Kavla ut till tunna pizzor på lätt mjölat bakbord. Värm en kastrull och fräs vitlöken lätt i smör. Helgen är här igen och det finns äntligen lite tid att göra något extra i köket
När smeten jäst klart, ta en sked och rör runt lätt tills bubblorna försvinner. Lättast är att använda en plastflaska med pipett, har du ingen sådan kan du använda en plastpåse med ena hörnan nedtill avklippt
Tomatsås, till en sats pizzadeg. Det starka 00-mjölet gör det lättare att kavla ut eller forma pizzadegen och den håller ihop bättre. Italiensk pizzadeg, 2 pizzor
Förutom att det kommer bli ett bättre slutresultat kommer det även bli så himla mycket lättare att kavla ut degen och därmed blir det lättare att göra dem runda och tunna
Riven citron ger en fräsch och lätt smak vilket är gott till den matiga och ostiga pizzan. Därför delar jag med mig av min favoritpizzadeg som lämpar sig för de flesta
Lätt som en plätt. Degen är en helt vanlig pizzadeg som jag kavlat ut till två tunna bottnar. Tryck ut varje deg på mjölat bakbord med lätt oljade fingrar
Jag föredrar pajdeg till just färspiroger då den håller ihop bättre och inte ”läcker” eller spricker lika lätt som tex pizzadeg om man skulle fylla dom för mycket
) ”Degen” är lätt att röra ihop, ingredienserna brukar finnas hemma och faktum är att den till och med blir lite så där lagom seg som pizzadeg ska vara, och inte alls så ”kort” i konsistensen som LCHF-bröd brukar bli