Inte så lätt att handskas med. Ugnsbakad Ädelost med varma Hjortron 50 gr Ädelost 1 dl Hjortron 5 Valnötter En knippe färsk Persilja Rapsolja till fritering Lägg hjortron och ädelost i en ugnsfast form
Keso, zucchini och ägg ger struktur, ädelost edge i smaken, kantareller det lilla extra. Nu sitter jag här med helt perfekt gräddade små gyllene plättar, till skillnad mot gårdagens hög av klet (visserligen asgott men ändå inte riktigt matbordfähigt)
Stek baconbitarna i en torr stekpanna tills dem får en lätt krispig yta. Idag blev det pasta, en krämig bacon och ädelost sås, som jag toppade med lite rostad lök och bredvid serverade jag smörslungade haricotverts
Prenumererat i omgångar på Allt om mat, Laga lätt, Elle mat & vin mfl. Men jag väljer att skippa alla namnen och bara kalla den Kycklinggryta med ädelost
Fräscht med något lättare och vegetariskt efter all tung julmat. Pajdeg75 g smör3 dl vetemjöl1 dl kesella 1%Fyllning200 g färsk strimlad grönkål (eller 250g fryst)1 gul lök2 ägg1 dl kesella 1%1,5 dl mellangräddesalt och peppar140g ädelostsötmandel, honung och flingsaltSkär smöret i bitar
Låt den marinera där medan du förbereder grönsakerna, som ska hackas och stekas lätt i lite smör. I onsdags blev det en gratäng med lövbiff och ädelost
Lätta rätter att fixa till är alltid välkommet hos mig. Den här rätten är ju så lätt att den går att förbereda för den som har knappt om tid, men rätten i sig blir ändå lite festlig för en helgmiddag
Det är så lätt att svänga ihop när man inte har ork till avancerad matlagning. Den här salladen som innehöll ägg, avokado, ädelost, bacon och kyckling åt vi igår kväll och den är riktigt mättande och riktigt god
Fördela broccolin i pajskalet och smula över ädelosten. Koka den 1 min i lättsaltat vatten. 3⁄4 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt. 1 3⁄4 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt
Lätt som en plätt och helt otroligt gott. Jag rotade fram lite färsk spenat, en bit ädelost av sorten St Agur, lite matlagningsgrädde och en kycklingfilé