Skön musik letas fram på Spotify och det vita vinet som inhandlats till middagen chockkyls i frysen. Så blev det då fredag, sista dagen på första arbetsveckan
1/2 msk rödvinsvinäger. Här kan man ta lite vad man har hemma och gillar när det gäller grönsaker. Det funkar jättebra att byta ut kycklingen mot strimlad biff eller quorn eller varför inte stora räkor
Häll i vinet, vattnet och sojan i pannan. 2 dl vitt vin. Hacka purjolöken och börja stek den i olja. Skär kycklingen i lagom bitar och stek tillsammans med purjolöken tills kycklingen är genomstekt
Jag bjöd på kycklingwok och till efterrätt blev det en glutenfri kladdkaka. Receptet hittade jag i tidningen Lantliv Mat & Vin, för övrigt en mycket bra mattidning tycker jag
Brösten blev en smarrig kycklingwok med kokosmjölk, chili och citron och klubborna, skrovet och vingarna kryddade jag upp med rapsolja, spiskummin, paprika, salt och anchochili som jag sedan grillade i ugnen
Har du ingen wokpanna går det lika bra med en stor stekpanna4 pers4 kycklingfiléerMarinad2 msk sherry eller rött vin2 tsk potatismjöl2 tsk kinesisk soja1/2 tsk saltSkär kycklingfiléerna i tärningar, c. Wokingredienser3 vitlöksklyftor1/2 purjolök1 chlilifrukt1 tsk chiliflakes1 broccoli1/2 blomkål1 röd paprika1 burk bambuskott2 morötterCashewnötterSås1 msk Sambal Oelek1 msk socker3 msk sherry eller rött vin2 msk kinesisk soja1 1/2 msk risvinäger1 msk potatismjöl1 msk kycklingfond1 1/2 dl vattenBlanda alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan
Kycklingwok med nudlar (3-4 pers). . Förra helgen såg vi filmen Julie och Julia. En charmig film om en tjej, Julie, som för att koppla bort tankarna från sitt tuffa jobb lagar härliga maträtter på kvällarna
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…