blandade grönsaker, ta det du har hemma, jag använde broccoli, purjolök, paprika, morot och squash. Man vill ha något tillbehör till sin kycklingwok som suger upp den goda såsen
-) Så här gör jag min kycklingwok. ca 800 kg kycklingfiléen bit färsk ingefära1 st citrongräs2 st vitlöksklyftor1 st limechili (eller vanlig)olja att woka i tex matoljadiverse grönsaker, jag valde idag morötter, squash, haricot vertcashewnötter1 burk kokosmjölnågra droppar fisksås1 msk oystersåsca 2 tsk röd currypasta1 tsk sambal oelekBörja med att skiva och hacka allting
Kycklingwok 3-4 port 500g kycklingfile 250g nudlar 250g squash (eller säger ni zuccini. 250g squash. ) 125g broccoli 1/2 rödlök 1msk olja (till stekning) 1 pressad vitlöksklyfta 1,5 msk soja 2 msk sweetchili-sås salt & peppar Koka upp en kastrull med vatten Strimla
Periodvis så gör jag den här kycklingwoken rätt så ofta men nu var det ett bra tag sedan. 5 st kycklingfileér broccoli röd paprika morötter squash röd lök färsk vitlök 2 st vitlöksklyftor en bit färsk ingefära 2 burkar kokosmjölk några torkade limeblad rivet skal från en lime saften från en lime röd currypasta några skvättar fisksås ca 1 msk ostronsås Hacka vitlöksklyftorna och ingefäran
Skär squashen i skivor och lägg i en skål. Skär champinjoner i kvartar, squashen till halvmånar, paprikorna i mindre bitar och rödlöken i tunna klyftor