Vi äter mycket kyckling hemma då man kan göra så mycket med den och för att det är sååååå gott. Tillsätt nu sockerärtorna och fräs tills grönsakerna börjar mjukna
Jag brukar alltid börja med att fräsa kycklingen ihop med hackad vitlök och hackad chilipeppar och någon tesked röd currypasta sedan tar jag upp kycklingen och wokar grönsakerna, några i taget (sockerärtor och haricot verts läggs i allra sist)
Gårdagens middag blev en kycklingwok på de grönsaker jag hade hemma i kylen. Hetta upp en wokpanna med olivolja och woka grönsakerna tills de har blivit lite mjuka, men fortfarande har kvar lite spänst
Halvera sockerärtorna på längden. I veckan så slängde Marko ihop en riktigt god kycklingwokmed cashewnötter, det var en riktig hit och fungerade utmärkt i matlådan
Gott, och man behöver inte alls krångla till det med speciella wokkryddor och wokgrönsaker.  Häll ner cocosmjölken i grönsakerna, krydda efter smak med ingefära, sweet chili, sambal, fisksås och soja och när nudlarna är klara häller du i dem och rör ihop allting
Om kycklingen är rå, krydda med salt och peppar och stek den först och ta upp den ur wokpannan. Smaka nu av med woksåsen , jag hade hela min woksås i, smaka av efter du tillsatt halva
Samtal fördes mellan två vuxna och mellan hela familjen - kors och tvärs, händer nuddade vid varandra, barnfrågor besvarades, popcorn poppades - och parallellt med alla dessa familjesysslor avnjöt vi
Jag gör ofta kycklingwokmed kokosmjölk och massor av härliga grönsaker men ibland så försöker jag mig på att använda annat kött tex lövbiff eller liknande
Skär sockerärtorna en gång på längden. I perioder äter vi mycket wokad mat men härom dagen slog det oss att det var ett bra tag sedan vi åt en riktigt god wok i allmänhet och en härlig kycklingwok i synnerhet