Bryn i stekpanna tillsammans med finhackad lök och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll över de wokade grönsakerna i kycklingpannan och servera rykande varm tillsammans med nudlar
De ville ha kycklingwokmed mycket grönsaker. Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar. Servera som ensamrätt eller tillsammans med nudlar eller ris
Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst tuggmotstånd
kycklingwok,. Servera som det är eller med nudlar (typ Shirataki eller sjögräs). Lowcarb / Liberal LCHF3 portioner300g kycklingfilé i små skivor1 msk olja3 vitlöksklyftor finhackade1 gul lök hackad grovt100g pac choi (eller annan kål) i skivor1/2 färsk broccoli i bitar1/3 mindre huvud blomkål i bitar1 röd paprika i skivor3 msk ostronsås (köpte Santa Marias) 1 tsk fisksås (köpte Santa Marias)1-2 tsk thai wok krydda (från spicemaster) 3/4 dl vattenSaltFräs vitlöken i olja på medelhögvärme i stek/wokpanna och tillsätt kycklingen och lite salt och stek 4-5 minuter
Ingredienser Portioner. 4 4 port äggnudlar 1 röd paprika 1/2 purjolök 1 burk minimajs (à 425 g) 1 msk riven färsk ingefära 1/2 dl sweet chilisås 2 msk japansk soja 1/2 dl vatten ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera som det är eller med nudlar (typ Shirataki eller sjögräs). Lowcarb / Liberal LCHF3 portioner300g kycklingfilé i små skivor1 msk olja3 vitlöksklyftor finhackade1 gul lök hackad grovt100g pac choi (eller annan kål) i skivor1/2 färsk broccoli i bitar1/3 mindre huvud blomkål i bitar1 röd paprika i skivor3 msk ostronsås (köpte Santa Marias) 1 tsk fisksås (köpte Santa Marias)1-2 tsk thai wok krydda (från spicemaster) 3/4 dl vattenSaltFräs vitlöken i olja på medelhögvärme i stek/wokpanna och tillsätt kycklingen och lite salt och stek 4-5 minuter
Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst tuggmotstånd
Hur som helst, tyckte att det va supergott, så bestämde mig för att testa göra någon rätt med det. Plus att jag kom på att det var väldigt länge sedan jag gjorde något med nudlar
Min kollega Thomas blev nog sugen på thaimat när jag satt bredvid honom i lunchrummet med detta i matlådan, för han frågade vad det var som luktade så gott