Dela broccolin i buketter och strimla paprikan. Strimla kycklingen och stek i en stekpanna med olja i 5 minuter. Lägg ner lök och broccoli i pannan och stek i 5 minuter. 1 st broccolibukett
Därefter vårlök, morot och broccoli. I alla fall om man får tro grönsaksdisken där man kan plocka upp ett paket med färdigskurna wokgrönsaker komplett med sås eller färdigkokta nudlar
kycklingwok,. Servera som det är eller med nudlar (typ Shirataki eller sjögräs). Lowcarb / Liberal LCHF3 portioner300g kycklingfilé i små skivor1 msk olja3 vitlöksklyftor finhackade1 gul lök hackad grovt100g pac choi (eller annan kål) i skivor1/2 färsk broccoli i bitar1/3 mindre huvud blomkål i bitar1 röd paprika i skivor3 msk ostronsås (köpte Santa Marias) 1 tsk fisksås (köpte Santa Marias)1-2 tsk thai wok krydda (från spicemaster) 3/4 dl vattenSaltFräs vitlöken i olja på medelhögvärme i stek/wokpanna och tillsätt kycklingen och lite salt och stek 4-5 minuter
Idag tänkte jag svänga inom här med ett enkelt recept på en god kycklingwok, perfekt till en lunch i helgen eller som snabb middagsmat till kommande veckor
Servera som det är eller med nudlar (typ Shirataki eller sjögräs). Lowcarb / Liberal LCHF3 portioner300g kycklingfilé i små skivor1 msk olja3 vitlöksklyftor finhackade1 gul lök hackad grovt100g pac choi (eller annan kål) i skivor1/2 färsk broccoli i bitar1/3 mindre huvud blomkål i bitar1 röd paprika i skivor3 msk ostronsås (köpte Santa Marias) 1 tsk fisksås (köpte Santa Marias)1-2 tsk thai wok krydda (från spicemaster) 3/4 dl vattenSaltFräs vitlöken i olja på medelhögvärme i stek/wokpanna och tillsätt kycklingen och lite salt och stek 4-5 minuter
röd pesto eller curry paste att smaksätta med (kan uteslutas). Denna kycklingwoken består av både broccoli, paprika, vitkål och morot som sedan wokas i soya
I medbroccoli och blomkål i bitar. Min kollega Thomas blev nog sugen på thaimat när jag satt bredvid honom i lunchrummet med detta i matlådan, för han frågade vad det var som luktade så gott