Skär kycklinglårfilé i skivor och bönorna i ca 3 cm bitar. Vänd ner thaibasilika och servera genast med en skål ångande varmt jasminris och limeklyftor vid sidan 500 g kycklinglårfilé. 500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet) 150 g haricots verts 2 tsk fisksås 2 tsk rörsocker 1 kruka thaibaslika 1 lime, i klyftor neutral matolja, att steka i nykokt jasminris, till servering
Jag gjorde en klassiker, dvs kycklingwok med lite grönsaker och tillsatte produkterna till detta. 1 kg kycklinglårfilé. I samarbete med Smakbox 1 kg kycklinglårfilé
Har inte alls varit på humör för bloggen senaste tiden då morfar är inlagd på. sjukhus, gammal o svag. Idag förflyttas han till korttidsboende på Rosenbad
I perioder äter vi mycket wokad mat men härom dagen slog det oss att det var ett bra tag sedan vi åt en riktigt god wok i allmänhet och en härlig kycklingwok i synnerhet
Kryddig Kycklingwok á la Molly och Enja 4p700g strimlad kycklinglårfilé1 stor strimlad morot½ strimlad röd paprika15 cm purjolök150 g sugarsnaps225 g skivade bambuskott1 tsk harissa el sambal oelek1 tsk riven färsk ingefära½ buljongtärning4 dl vattensalt och peppar2 nävar caschewnötter (osaltade)Fräs kycklingen, salta och peppra