I med köttet och slå över vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker. Dagens recept är en snabblagad kycklingwok med grönsaker och äggnudlar
Man ska bara tänka på att man wokar i omgångar då olika grönsaker och kött tar olika lång tid. I kväll har vi ätit en riktigt god och lättlagad kycklingwok
20Igår testade jag att göra lite kycklingwok. 500 g kycklingfiléer (Jag själv använde mig av kycklinginnerfiléer)2 dm purjolök150 g rotselleri (Detta struntade jag i)2 röda paprikor (Jag använde mig av en röd och en gul)1 burk bambuskott (á 450 g)200 g färska champinjoner2 gula lökar1 msk olja2 tsk maizena majsstärkelse (Jag använda mig av vanligt mjöl)½ dl soja3 dl vatten1 st buljongtärning (Jag använde kött)Gör såhär
Denna kycklingwok uppfyller alla dessa kriterier. Woka dem tills de är vita i köttet rakt igenom. Under veckorna vill jag gärna ha några rätter som är enkla att göra, goda att äta och inte tar alltför lång tid
1 broccoli1 gul lök1 röd paprika1 bit kålrot eller nåt i den stilen3 msk ljus soja3 kycklingfiléerlite ägg1/2 msk honung3 msk sesamfrö1 tsk chilliflagor+ sweet chilli såsSkär kycklingen i strimlor, gnid in köttet med ett par nypor salt - rör runt kycklingen i lite honung och ngn matsked äggvita och ytterligare en nypa salt
Kycklingwok. magert kött, baljväxter, frukt, grönsaker och nötter mycket snabbt kan. Har skött mig exemplariskt sen i fredags och jag mår riktigt jäkla bra i kroppen igen
Äter ibland sånt som jag lätt överäter av, som kycklingwok, men det triggar mig inte utan så länge jag inte tillagar mer än jag behöver, nöjer jag mig med det