Stöt lagerblad, citronskal och vitlök i mortel. 2-3 portioner, 45 minuter 1 kg kycklingvingar (frysta går bra) 2 citroner 2 vitlöksklyftor 10 lagerblad 1-2 msk hel svartpeppar 1/2 dl olivolja flingsalt Tina kycklingvingarna om de är frysta. 1 kg kycklingvingar. 10 lagerblad
Efter att snabbt ha övervägt chilikryddade kycklingvingar kommer jag även att tänka på revbensspjäll och att man kanske kan fixa en glasering baserad på julmust
Till denna använde vi låren (delade på klubban och övre låret), samt övre delen av vingen (sparade nedre delen till som kycklingvingar till plockmatsbuffé)
Lilljeppe Ingredienser Kycklinglår eller kycklingvingar, går även bra med hel kyckling 3-4 st lime. 1 kopp olivolja, att steka i 1 tsk svartpeppar 3 - 4 lagerblad. Tillsätt svartpeppar, soyasås, lagerblad och vinäger och låt det koka i 25-35 minuter. 3 - 4 lagerblad