Värm upp ugnen till medelvärme (ca. Jordnötssås. Krydda med salt och pepppar. Täck över med plastfolie och låt det dra i kylskåpet i minst 2 timmar, helst över natten. Pensla med marinaden under de första 4-5 minuterna. 2½ cm färsk ingefära som rivs. 5-6 msk jordnötssmör med bitar
Blanda chili, vitlök, ingefära, ketjap manis och soja i en skål och lägg ner kycklingen. De här kycklingspettenmed en asiatisk touch blev riktigt goda, och så provade vi att fritera nyheten rotfruktsstrips till
Därtill kan man ju lägga ingefära, örter, sweet chilisås osv. För några år sen lagade jag ganska ofta kycklingspettmedjordnötssås och det är ju bara så himla gott
Chilipulver, Ingefära, Jordnötssmör, Kokosmjölk, Kycklingfilé, Lime, Mörk kinesisk svampsoya, Med smak av Asien, Ostronsås, Sötsur chilisås, Sesamolja, Vitlök Det tar ungefär en timme att tillreda den klassiska thairätten ”Chicken satay”, lite lång väntan på kvällsmiddagen en vanlig arbetsdag kanske kan tyckas men när man väl sitter till bords inser man att rätten var värd sin väntan
Fräs lök, ingefära och currypasta i en tjockbottnad kastrull så currysmaken kommer fram ordentligt. Igår blev jag sugen på att laga nån mat som jag inte tidigare gjort så det fick bli Marinerade kycklingspettmedjordnötssås och nudlar till det
Rör ner soja, vitlök, ingefära, socker, olja och svartpeppar. Hetta upp grillen och stek på grillgaller klätt med aluminiumfolié (eller på grillen i sommar)
)Med dotterns nudelfavorit förklarad så fixade jag under helgen kycklingspett åt henne istället. Hetta upp grillen och stek på grillgaller klätt med aluminiumfolié (eller på grillen i sommar)