Servera kyckling-spetten med mos och sås. citron, pressad. Blanda kycklingen med hälften av vitlöken, olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda med 1 dl lättcreme fraiche. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Hacka kaprisen och blanda med 1 dl lättcreme fraiche och citronsaft. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar
Värm upp ugnen till medelvärme (ca. Krydda med salt och pepppar. Täck över med plastfolie och låt det dra i kylskåpet i minst 2 timmar, helst över natten. Pensla med marinaden under de första 4-5 minuterna. 1 msk pressad citron eller lime. 5-6 msk jordnötssmör med bitar. 1 tsk pressad citron eller lime
Servera gärna med jasminris och grönsaker. 1 pressad lime eller citron. 1 msk pressad citron eller lime. 1 pressad lime eller citron. 1 msk pressad citron eller lime
½ citron. 1 dl sweet chilisauce2 hackade vitlöksklyftoren skvätt kikkoman soja (fick hoppa sojan då den var slut hemma)½ citron (saften)2 msk olivoljaSaltSvartpeppar Såsen
Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och ringla över salladen. Servera med bröd. 5 st citron. Skär kycklingen i mindre bitar och trä upp bitarna på spett
Dela en citron på hälften, doppa ned den i marinaden och låt den grillas på tillsammans med spetten. Grillsäsongen är på ingång så jag valde att grilla kycklingspett tillsammans med grönsaker samt att baka ett härligt och mycket luftigt focaccia, till detta gjorde jag endast en enkel sallad då brödet är ganska mättande i sig så det behövs inte så mycket mer
Jag marinerade först kycklingen i olivolja, lite honung, rivet skal av ½ citron, flingsalt, svartpeppar och en kryddblandning ifrån Änga Gård som heter "Sensuella Isabella" som består av oregano, svartpeppar, vitlök, koriander, lök och örter
Servera dem sedan tillsammans med en halv citron per person, och lite extra salt vid sidan av. Precis före servering pressar man lite citron över spetten och saltar lite grann för att runda av smakerna lite