Kycklingspett med citron recept

Kycklingspett med citron och kapriscrème

Kycklingspett med citron och kapriscrème

Servera kyckling-spetten med mos och sås. citron, pressad. Blanda kycklingen med hälften av vitlöken, olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda med 1 dl lättcreme fraiche. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Hacka kaprisen och blanda med 1 dl lättcreme fraiche och citronsaft. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar
Kycklingspett med grillade citroner

Kycklingspett med grillade citroner

Skär citronerna i centimetertjocka skivor. Servera kyckling och citroner. 1. Blanda salt, spiskummin, paprikapulver och chili i en rymlig bunke
Kycklingspett med jordnötssås

Kycklingspett med jordnötssås

Värm upp ugnen till medelvärme (ca. Krydda med salt och pepppar. Täck över med plastfolie och låt det dra i kylskåpet i minst 2 timmar, helst över natten. Pensla med marinaden under de första 4-5 minuterna. 1 msk pressad citron eller lime. 5-6 msk jordnötssmör med bitar. 1 tsk pressad citron eller lime
Grillade kycklingspett

Grillade kycklingspett

Blanda marinaden från påsen med olivolja, paprikapulver, citronskal och svartpeppar i en bunke. ½ st citron
Kycklingspett med jordnötssås

Kycklingspett med jordnötssås

Servera gärna med jasminris och grönsaker. 1 pressad lime eller citron. 1 msk pressad citron eller lime. 1 pressad lime eller citron. 1 msk pressad citron eller lime
Sweetchilimarinerade kycklingspett

Sweetchilimarinerade kycklingspett

½ citron. 1 dl sweet chilisauce2 hackade vitlöksklyftoren skvätt kikkoman soja (fick hoppa sojan då den var slut hemma)½ citron (saften)2 msk olivoljaSaltSvartpeppar Såsen
Kycklingspett med haloumisallad

Kycklingspett med haloumisallad

Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och ringla över salladen. Servera med bröd. 5 st citron. Skär kycklingen i mindre bitar och trä upp bitarna på spett
Saftiga kycklingspett med myntasås

Saftiga kycklingspett med myntasås

saft från en halv citron. Till dagens lunch blev det dessa saftiga kycklingspett som serverades med bulgur, sallad och en härligt fräsch myntasås
Grillat kycklingspett m. grönsaker, Focaccia & Lohmanders nya Premiumsås

Grillat kycklingspett m. grönsaker, Focaccia & Lohmanders nya Premiumsås

Dela en citron på hälften, doppa ned den i marinaden och låt den grillas på tillsammans med spetten. Grillsäsongen är på ingång så jag valde att grilla kycklingspett tillsammans med grönsaker samt att baka ett härligt och mycket luftigt focaccia, till detta gjorde jag endast en enkel sallad då brödet är ganska mättande i sig så det behövs inte så mycket mer
Kycklingspett med grillad paprika- och fetaostdipp och örtig potatissallad

Kycklingspett med grillad paprika- och fetaostdipp och örtig potatissallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 600 gram kycklinglårfilé 1 klyfta(or) vitlök 2 msk olivolja 1 msk japansk soja 0,5 st citron(er) 1 tsk Honung flytande 0,5 tsk salt Potatissallad 700 gram färskpotatis(ar) 0,5 tsk salt 65 gram salladsmix 250 gram färsk sparris 100 gram rädisor 1 kruka(or) färsk gräslök 0,5 kruka(or) färsk basilika 3 msk olivolja 1 msk balsamvinäger 1 krm salt 1 krm svartpeppar Paprika- och fetaostdipp 100 gram spetspaprika 0,5 klyfta(or) vitlök 150 gram fetaost 2 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 tsk Honung flytande 1 tsk vit balsamvinäger Tillbehör 100 gram spetspaprika Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kycklingspett med pastasallad och yoghurtsås

Kycklingspett med pastasallad och yoghurtsås

Jag marinerade först kycklingen i olivolja, lite honung, rivet skal av ½ citron, flingsalt, svartpeppar och en kryddblandning ifrån Änga Gård som heter "Sensuella Isabella" som består av oregano, svartpeppar, vitlök, koriander, lök och örter
Baconlindade kycklingspett med lönnsirap

Baconlindade kycklingspett med lönnsirap

Servera dem sedan tillsammans med en halv citron per person, och lite extra salt vid sidan av. Precis före servering pressar man lite citron över spetten och saltar lite grann för att runda av smakerna lite