Strimla purjolöken, tärna potatisen i ca 1 cm stora kuber, finhacka vitlök och chili (ta bort kärnorna om du inte vill ha det jättestarkt). Koka upp buljongen, lägg i potatis, kyckling, vitlök och chili och låt koka i 10 min. 3 vitlöksklyftor
Finhacka vitlök och citrongrässtjälkarna som du först bankar på med baksidan av en kniv. Soppan1 st hel kyckling ekologisk1 msk kokosfett2 tsk salt1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker 2 st lökar delade på mitten och strimlade2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad4 st vitlöksklyftor finhackade2 tsk gurkmeja1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det nymalen svartpeppar1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt180 g böngroddar1 st röd paprika1 st lime SaftenTopping 3 st salladslök1 knippe koriander krispigt kycklingskinn. Soppan1 st hel kyckling ekologisk1 msk kokosfett2 tsk salt1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker 2 st lökar delade på mitten och strimlade2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad4 st vitlöksklyftor finhackade2 tsk gurkmeja1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det nymalen svartpeppar1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt180 g böngroddar1 st röd paprika1 st lime SaftenTopping 3 st salladslök1 knippe koriander krispigt kycklingskinn. 4 st vitlöksklyftor finhackade. 4 st vitlöksklyftor finhackade
Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjolök och fräs glansig
Fräs morötter och purjolök, tillsätt pressad vitlök och rör om blandningen. Currydoftande kycklingsoppa är det första receptet vi testar ur Monikas matkasse
Skala och hacka lök och vitlök fint. En underbar kycklingsoppa för ruggiga dagar. Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs gul lök, vitlök och purjolök mjukt