Häll i morötter, purjolök och de rödalinserna i kastrullen med kycklingen. Koka pastan enligt anvisningen på paketet medan du väntar på att morötterna ska kokas mjuka
Smaka av med salt och peppar. Strö över gräslök och servera soppan med syrlig grädde och bröd. Lägg i linser och låt soppan koka ca 10 min. 1½ dl rödalinser. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g kycklingbröstfilé 50 g rökt fläsk 2 gula lökar 200 g rotselleri 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 3 msk kycklingfond 1 liter vatten 1½ dl rödalinser ½ tsk svartpeppar 1 tsk salt Syrlig grädde
Jag började med att skala potatis och lök. Då potatisen var klar mixade jag det till en slät soppa och ställde tillbaka den på spisen och tillsatte rödalinser och ärtor, majs, paprika för att få lite "bitar" i soppan
För barnens skull valde jag idag att mixa soppan slät innan jag la i kycklingbitarna och linserna, men gillar man en soppa med bitar så hoppa över mixandet
Jag har provat kyckling- och morotssoppa med ingefära, apelsin och rödalinser (väldigt gott) och sötpotatis- och kycklingsoppamed grönkål, svarta bönor, gurkmeja och mild chili (ännu godare)
Lägg i linserna och krydda med basilika och peppar. Smaka av med salt. 11½ dl rödalinser. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 250 g kycklingbröstfilé 50 g rökt fläsk 2 gula lökar 2 morötter 100 g rotselleri Arla® Svenskt Smör 8 dl hönsbuljong 1½ dl rödalinser 2 tsk torkad basilika ½ tsk svartpeppar ½ dl hackad färsk persilja 1 msk vetemjöl 2 dl Arla Köket® matlagningsgrädde ev ½ tsk saltGör så här Skär kyckling och rökt fläsk i tärningar
Koka upp linserna, skumma av och sänk värmen till medelvärme. Hetta upp olja i en kastrull och stek vermicellin på medelvärme tills de blir gyllenbruna
Tillsätt strimlad morot, harissa och pressad citron, smaka av med salt och peppar. Koka upp buljongen och linserna, koka 4 minuter. Ta upp kycklingen efter cirka 7 minuter och låt svalna något innan du river köttet i tunna remsor med fingrarna. 2 dl rödalinser
Lägg i linserna och krydda med basilika och peppar. Smaka av med salt. Servera med bröd. Häll den jästa degen direkt ner i långpannan och platta ut den med väl mjölade händer