Snabblagad enkel kycklingsoppa, perfekt nu i höst eller till den sjuke. 1 broccoli, buketter. Tillsätt broccolibuketterna när det återstår ungefär 5 minuter av koktiden. 2 morötter 1 kycklingbuljongtärning 1 broccoli, buketter
Här kommer i alla fall en fräsch kycklingsoppa med asiatiska smaker och och mycket grönsaker. Dela champinjonerna i kvartar och broccolin i små buketter
Slanta morötterna, tärna paprikorna, dela broccolin i mindre bitar och skär löken i klyftor. Den här kycklingsoppan är dessutom hur lätt som helst att tillaga och fort går det, kan det bli bättre
Oftast när jag gör kycklingsoppa så blir det kryddstarkt, chili, cayenne etc. Mild kycklingsoppa med risnudlar 2 portion 1 stor kycklingfile 6 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong broccoli röd paprika morot squash gröna ärtor risnudlar vitlök soja persilja paprika örtkryddor (jag använde en färdig blandning, Herbs de provence) peppar Skär grönsakerna i mindre bitar, stek dem på svag värme i 1-2 minuter
Dela broccolin i mindre buketter och skär stammen i skivor. Slå på grädde, buljong, vinäger, vatten och hälften av broccolin, tag dock allt från stammarna
Blomkål, broccoli, mjaskorn, finstrimlad kål och palsternacka passar bra, t. Lägg också i lök, purjolök, morot, lagerblad, svartpepparkorn och någon tesked salt
De där två Bosarpkycklingarna som vi redan skrivit flera gånger om att vi ätit på (Kyckling cordon bleu och kycklingsoppa, samt att vi förstås gjorde en favorit, kycklingbitar i ugn på de lår- och vingbitarna, har vi nu gjort åt sista kycklingfiléerna på i en kycklingcurry-wok
Detta receptet påminner en del om receptet på Thailändsk kycklingsoppa som jag redan har i bloggen. - ½ purjolök- 2 morötter- 2 vitlöksklyftor- 1 tsk ingefära- ½-1 broccoli- 100 gr färska champinjoner- ½ röd chili- ½ dl limejuice (ca 2 pressade lime)- 3 tomater- 2 msk rapsolja- 2 msk fisksås- 1 msk sweet chili sås- 10 dl grönsaksbuljong- 1 burk kokosmjölk- 600 gr fisk (t. 1) Sköjl och skär purjolöken, skala och skiva morötterna, hacka vitlök och ingefära, sköjl och hacka chilin, tärna tomaterna, skär champinjoner och broccoli i grova bitar. 3) Lägg i kokosmjölken, fisk, champinjoner och broccoli och låt det koka tills fisken är klar. ½-1 broccoli
Tillsätt morötter, squash, broccoli, chili och ingefära. Tom kha gai / thailändsk kycklingsoppa, 4 pers. 1 morot, i slantar. 1 broccolistång, i mindre bitar. Tom kha gai / thailändsk kycklingsoppa, 4 pers 1 hel kyckling. 1 morot, i slantar. 1 broccolistång, i mindre bitar