4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
4 1 liten squash 1 rödlök 1 gul paprika 6 - 7 torkade aprikoser (eller russin) 350 g strimlad kyckling (färdigpaketerad eller strimlad bröst-/lårfilé) 1 tsk olja till stekning 1 burk svarta bönor (à ca 400 g) 500 g krossade tomater 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen koriander flingsalt nymalen svartpeppar Till servering fullkornsbulgur, quinoa, ris eller potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
4 4 port ris eller annat gryn rivet skal av 1 citron 1 msk saft av citron 600 g kycklinglårfilé 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk rosmarin 2 dl lätt crème fraiche 1 hönsbuljongtärning 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan
Gör så här Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera medriset. 3 dl basmatiris. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 450 g kycklinglårfilé 250 g broccoli 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 4 dl Arla Köket® lätt crème fraiche parmesan&vitlök 1½ msk balsamvinäger 3 dl basmatiris 1 kruka bladpersilja
Servera tillsammans med något att suga upp den goda skyn med, ris, potatis eller bröd. Kyckling ihop med citron, vitlök och örter är inget nytt, jag har bland annat tidigare gjort Jamie Olivers citronkyckling