Idag lagade jag en helt ny variant på kycklingpaj av kycklinglårfilén jag hade i kylen. Jag fyllde upp skalet med chevre -och parmesan vilket gjorde den syrlig och salt
1½ dl durramjöl1½ dl rårismjöl2 msk PO-fiber2 krm salt100 g LF smör - alternativt mjölkfritt margarin1 dl LF turkisk yoghurt - alternativt mjölkfritt yoghurtalternativ250 g rensad, färdiggrillad kyckling, skuren i mindre bitar200 g förvällda, smörfrästa kantareller - vikten avser färdigfräst svamp, glömde väga dem innan 100 g spenat, gärna babyspenat1 stor vitlöksklyftaca 10 romanticatomater eller körsbärstomaterca 30 g färskriven parmesan3 stora ägg - sammanlagd vikt 220 g1 förpackning LF matgrädde 3,3 dl - alternativt mjölkfritt gräddalternativ1 msk kantarellfondsalt och svartpeppar från kvarnKör ihop pajdegen i matberedaren, och tryck ut den i en låg och vid, smord pajform. ca 30 g färskriven parmesan
Spännande smaker av soltorkad tomat,parmesan,pinjenötter mm. Ja, nu är det väl så att man kanske inte har smakat på alla världens Kycklingpajer, men den här skulle absolut kunna hamna på topp-tio