Kycklingpaj med fetaost recept

Kycklingpaj med fetaost

Kycklingpaj med fetaost

Mumsig och god men framförallt en enkel kycklingpaj. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Fördela kycklingkött och fetaost på smördegen
Kycklingpaj med fetaost

Kycklingpaj med fetaost

Blanda kyckling och grillkrydda och lägg i pajskalet tillsammans med tomater och fetaost. Strimla de soltorkade tomaterna och tärna fetaosten
Kycklingpaj med bacon och fetaost

Kycklingpaj med bacon och fetaost

Fyll det förgräddade pajskalet med kycklingblandningen. Skär fetaosten i tärningar. 75 g fetaost. Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en pajform, förgrädda i 200 grader ca 15 minuter
Kycklingpaj med fetaost

Kycklingpaj med fetaost

Blanda kycklingen med grillkryddan och lägg i pajskalet tillsammans med tomater och fetaost. Strimla de soltorkade tomaterna och tärna fetaosten
Kycklingpaj med bacon och fetaost

Kycklingpaj med bacon och fetaost

Fyllning2-3 kycklingfiléer 1 purjolök 1 röd paprika 2 klyftor vitlök 1 förp bacon (à 140 g) 150 g fetaost 2 tsk torkad oregano 150 g ost, riven (gärna lagrad prästost) salt peppar
Kycklingpaj med fetaost & bacon

Kycklingpaj med fetaost & bacon

Nagga pajskalet med en gaffel. Dela fetaosten i tärningar. Putsa kycklingfiléerna och krydda dem med paprikapulver, salt och peppar runtom
kycklingpaj med grönkål och fetaost

kycklingpaj med grönkål och fetaost

Köpte ett stort knippe för ett par veckor sedan, som jag förvarat i kylen och hunnit använda till grönkålspasta, grönkålssallad, i diverse färskpressade juicer, för att i helgen göra slut på det sista i denna kycklingpaj
Kycklingpaj – enkelt recept

Kycklingpaj – enkelt recept

Fyll det förgräddade pajskalet med blandningen. Servera med blandad grönsallad och små plommon­tomater
Kycklingpaj med grillad kyckling

Kycklingpaj med grillad kyckling

Fyll pajskalet med kycklingkött, smulad fetaost, oliver och delade körsbärstomater. Du behöver4-6 portionerPajdeg1,5 dl vetemjöl1,5 dl grahamsmjöl100 g smör2 msk créme fraiche1 krm saltFyllning1 grillad kyckling1 pkt fetaost1 dl kärnfria kalamataoliver8 körsbärstomater4 ägg2 dl crème fraiche1 kruka basilikaÖrtsalt & pepparGör såhärSätt ugnen på 200 °C