Trots att jag lagat till ganska många patéer och kycklingleverpastejer, så blir jag alltid lika lättad och nöjd då resultatet faktiskt, än en gång, blir så bra som jag hoppats
Nu råkar vi vara både paté- och pastejälskare i min familj, och det var en ren fröjd att se hur barnen glupskt smaskade i sig tjocka skivor bröd, täckta med smör och generösa lager kycklingleverpastej
Här kommer kycklingleverpastejen. Men till skillnad mot den lite skarpa svinlevern, som vanlig köpepastej är gjord på, smeker kycklingleverpastejen gommen med sina finhyllta aromer utan vare sig socker eller andra tillsatser - läs den finstilta innehållsförteckningen på förpackningen
Stekt svamp, oströra, kycklingleverpastej, räkor. Italiensk afton. Gott, italienskinspirerat småplock på fredagkvällen är ganska oslagbart till ett glas vin
För ett tag sedan gjorde jag en kycklingleverpastej med karljohan och cognac efter Annikas eminenta recept som jag inte bloggade om för att jag inte riktigt fick till en bild, men den var helt underbart god och sen dess är jag verkligen såld på kycklinglever
Brödigt med toner av citrus och färska örter, samt en behaglig eftersmak fungerar i alla fall för mina smaklökar till både jansson, köttbullarna och den lena kycklingleverpastejen
1. Väg upp alla ingredienser i separata skålar och se till att de är kalla. 2. Smält smöret i en kastrull på spisen, dra sedan av katrullen från plattan och låt det svalna till så nära rumstemperatur som möjligt, häll upp det smälta smöret i en annan behållare försiktigt så att inte det vita mjölkproteinet följer med