Kycklingleverparfaiten gick lustigt nog bättre ihop med något syrligt som cornichons. Kycklingleverparfaitca 200 gram rensad ekologisk kycklinglever2 finhackade charlottenlökar2 msk tokaji eller sauternes1 dl grädde100 gram rumsvarmt smörsalt och pepparStek löken och slå på hälften av vinet, låt koka in något
Min charkuteriebräda var inte sämre och bjöd på en ljuvligt len kycklingleverparfait, rotselleri slaw, tunna skivor ankbröst, ankrillette, en riktigt god terrin på fläsklägg samt en grishuvudskrokett
Ank- och kycklingleverparfait med vitvinsgelé och stekt brioche var också otroligt läcker. I torsdags när Maria och Daniel installerat sig på hotellet tog vi en kort promenad till min local som lyckligtvis hade plats för oss i restaurangen
Kycklingleverparfait kan vara lite knepigt att få tag på men finns hos många delikatesshandlare så lägg gärna receptet på minnet tills du råkar springa på en