Italiensk kycklinglevermousse. ansjovis, bruschetta, kycklinglever, kycklinglevercrostini, kycklinglevermousse, salvia 400 g kycklinglever (ca 375g när den rensats från senor)
Till första adventskalaset bjöd jag ju på lite olika smårätter och plock, och det vi började med den kvällen var denna lena kycklinglevermousse med smak av rödvin och timjan serverad med krispiga crostinis
Utan överdrift är det den godaste kycklinglevermousse jag lagat. Ja, om en gosse på drygtnio år kan klara av att med stöd laga till kycklinglevermousse, då kan nästan vem som helst klara av det
Paté, pastej och kycklinglevermousse formligen älskar jag, och denna var verkligen riktigt god. Denna paté gjorde mamma och jag till jul, men det enda juliga med den är de röda lingonen den dekorerats med
Det bjöds bland annat på grönkålschips, kycklinglevermousse med crostini och cornichoner, minipajer med Medelhavssmaker (lufttorkad skinka, soltorkad tomat, svart oliv, stark hårdost), bakad brie med fikonmarmelad och dessa minipotatisgratänger med rostbiff och rostad lök
Medans sonen och hans kamrater förlustade sig med rollspel grävde mannen och jag upp en liten burk kycklinglevermousse ur frysen som tinades och vispades upp med en slurk whiskey