PrintKycklinglevergryta med svamp, bacon, vittvin och grädde. -”Det är kycklinglever. Jag tror att längtan påminner lite om vad en gravid kvinna känner då hon plötsligt får för sig att hon vill äta murbruk
Jag ville smaksätta min mousse med typiska italienska smaker som salvia och ansjovis (vilket också tar bort en del av leversmaken samt ger en djupare smak), och lade dessutom till vittvin och rödlök
Stek levern hastigt, så den får lite färg, och häll på vinet. Tillsätt smöret och låt det bli ordentligt varmt i pannan innan du går i med kycklinglevern
En en ung, fruktig Sangiovese blir bäst i vinglaset. En del recept innehåller också kalvfärs och kycklinglever och italienskt bacon, men vi kör ett recept utan detta, annars är det bara att fördela köttingredienserna i 5, 4, 3 eller 2 delar beroende på vad man väljer, totalt 500 g. 2 dl vitt torrt vin. När köttet brynts färdigt (inte för brunt) och allt vatten ångat bort, häller du i 2 dl vittvin. 2 dl vitt torrt vin
Det är nystan av friterade potatissnören som kommer i tre våningar med kycklinglever i mitten. Det andra vinet, även det vitt, kommer från Österrike och är gjort på handplockade druvor
Jag tror ändå att den stora mängden vittvin har ett finger med i spelet. Bred den på små bitar av smörstekt brioche, med lite portvinsreduktion, tillsammans med ett glas champagne eller mousserande vin
Tillsätt vin och koka bort vätskan till ca hälften. Låt kycklinglevern tina till hälften. 2 ggr 400 g fryst kycklinglever ( det brukar vara 400 g i varje förpackning )200g färska champinjoner1 gul lök3 dl cremé fraice1 dl vit vinSaltPepparSmörPersilja Så här gör Du. 1 dl vit vin
Den här gången blev det en liten twist på min omtyckta vitlöksstekta kycklinglever med massa persilja som jag oftast brukar göra, jag skvätte på lite vittvin, hade med lite hackad, fryst chili och uteslöt champinjonerna
Gör så här med kycklinglevern. Lägg kycklinglevern i mjölk och låt den dra över natten. Skär vitkålen i ca 2 cm stora tärningar, bryn dem i smöret och tillsätt vinet och buljongen. 200 gram kycklinglever. 1 dl matlagningsvin, vitt