Kycklinglever vitt vin recept

Kycklinglevergryta med svamp, bacon, vitt vin och grädde

Kycklinglevergryta med svamp, bacon, vitt vin och grädde

PrintKycklinglevergryta med svamp, bacon, vittvin och grädde. -”Det är kycklinglever. Jag tror att längtan påminner lite om vad en gravid kvinna känner då hon plötsligt får för sig att hon vill äta murbruk
Kalvrullader i vitt vin

Kalvrullader i vitt vin

Mört kalvkött som kombineras med kycklinglever och salvia ger en distinkt och fantastiskt härlig smak
Kycklinglevergryta

Kycklinglevergryta

Fräs löken och svampen, slå på vittvin och låt den koka in i grönsakerna. Häll därefter i buljong, soja, vinbärsgelé och vispgrädde
Gratinerad kyckling

Gratinerad kyckling

Om kycklinglevern finns med, så. 2 dl torrt vittvin. Tillsätt vinet och låt såsen sakta koka 3 - 5 minuter. 2 dl torrt vittvin
Kycklinglevermousse med italienska smaker

Kycklinglevermousse med italienska smaker

Jag ville smaksätta min mousse med typiska italienska smaker som salvia och ansjovis (vilket också tar bort en del av leversmaken samt ger en djupare smak), och lade dessutom till vittvin och rödlök
Bolognese

Bolognese

1150 g kycklinglever, skuren i grova tärningar. 13 dl vittvin. 700 g nötfärs eller mager blandfärs. 1150 g varmrökt sidfläsk, skuret i tärningar
Kycklingleverpasta med vitlök och chili

Kycklingleverpasta med vitlök och chili

Stek levern hastigt, så den får lite färg, och häll på vinet. Tillsätt smöret och låt det bli ordentligt varmt i pannan innan du går i med kycklinglevern
Bolognese

Bolognese

En en ung, fruktig Sangiovese blir bäst i vinglaset. En del recept innehåller också kalvfärs och kycklinglever och italienskt bacon, men vi kör ett recept utan detta, annars är det bara att fördela köttingredienserna i 5, 4, 3 eller 2 delar beroende på vad man väljer, totalt 500 g. 2 dl vitt torrt vin. När köttet brynts färdigt (inte för brunt) och allt vatten ångat bort, häller du i 2 dl vittvin. 2 dl vitt torrt vin
Små, behagliga rysningar

Små, behagliga rysningar

Det är nystan av friterade potatissnören som kommer i tre våningar med kycklinglever i mitten. Det andra vinet, även det vitt, kommer från Österrike och är gjort på handplockade druvor
Varför inte kycklinglevermousse till påsk?

Varför inte kycklinglevermousse till påsk?

Jag tror ändå att den stora mängden vittvin har ett finger med i spelet. Bred den på små bitar av smörstekt brioche, med lite portvinsreduktion, tillsammans med ett glas champagne eller mousserande vin
Cannelloni på left over-korv

Cannelloni på left over-korv

Matsvinn är dumt och kostsamt för miljön. Tillsätt tomater, lagerblad, vin och ev. Slå över vinägretten och smaka av med salt och peppar
Vardagsgryta på kycklinglever :)

Vardagsgryta på kycklinglever :)

Tillsätt vin och koka bort vätskan till ca hälften. Låt kycklinglevern tina till hälften. 2 ggr 400 g fryst kycklinglever ( det brukar vara 400 g i varje förpackning )200g färska champinjoner1 gul lök3 dl cremé fraice1 dl vit vinSaltPepparSmörPersilja Så här gör Du. 1 dl vit vin

Brynt vitkålssoppa med kycklinglever

Gör så här med kycklinglevern. Lägg kycklinglevern i mjölk och låt den dra över natten. Skär vitkålen i ca 2 cm stora tärningar, bryn dem i smöret och tillsätt vinet och buljongen. 200 gram kycklinglever. 1 dl matlagningsvin, vitt