Kycklinglever med vitlök recept

Lyxig kycklinglever med grädde och portvin

Lyxig kycklinglever med grädde och portvin

Skala och hacka löken, vitlök och rotsellerin. Koka ihop till en “gryta” och smaka ev av med salt. Mixa tillsammans med smör till en slät puré och häll upp i spritspåse, spritsa i knäckformar (eller i en skål) och garnera med timjan
Bruschetta med kycklinglever

Bruschetta med kycklinglever

Lägg kycklinglevern i en skål med lök, vitlök, chili och ingefära. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär kycklinglevern i något mindre bitar
Kycklingleverpasta med vitlök och chili

Kycklingleverpasta med vitlök och chili

Tillsätt smöret och låt det bli ordentligt varmt i pannan innan du går i medkycklinglevern. Avsluta med att vända ihop såsen med den kokta pastan och den grovt hackade salvian och/eller persiljan
Paella med kycklinglever

Paella med kycklinglever

Hacka och fräs sedan löken och vitlöken mjuk i en panna och tillsätt den till kastrullen. Börja med att fräsa skaldjursmixen i en stekpanna, sedan delar ni kyclinglevern i lämpliga bitar och fräser den tills den får lite färg, sedan delar ni kycklingen i små bitar och fräser även detta
Pasta med kycklinglever och broccoli

Pasta med kycklinglever och broccoli

Finstrimla löken, blötlägg kaprisen och hacka den sedan, hacka rosmarin, salvia och vitlök. Det är framförallt i lådan där vi har kött och fisk som innehållet glesats ut och för tillfället finns där löjrom, ankfett, ister, fjälster, en burk soppkött, en burk kycklinglevermousse och ett UFO som förmodligen är kycklinglever
Paté med nötfärs, bacon och champinjoner

Paté med nötfärs, bacon och champinjoner

Paté, pastej och kycklinglevermousse formligen älskar jag, och denna var verkligen riktigt god. Skala och hacka lök och vitlök
Kalkon

Kalkon

Lägg i levern efter en stund och låt den steka tillsammans med bacon. Bryn lök, vitlök och blekselleri i margarin i en stekpanna
Burgundisk levergryta

Burgundisk levergryta

Red av med maizena. Smaka av och servera med ris och gärna finhackad bladpersilja över. Hacka löken och bryn den så den får fin färg och lägg över i en gryta, stek de delade champinjonerna så de får färg och lägg över i grytan, häll sedan på vin,vatten,tomatpuré,pressad vitlök, citronskalen, sojan och kalvfond tillsammans med kryddorna och låt puttra i ca 30 minuter. Skölj och dela kycklinglevern/annan lever i lagom bitar och stek den så den får färg inte mer och blanda ner dom i grytan tillsammans med purjolöken och låt puttra i ca 15 minuter. 1 kg kycklinglever. 2 vitlöksklyftor
Bolognese extra allt

Bolognese extra allt

Hetta upp olivolja i en gjutjärnsstekpanna, och stek grönsakerna på medelvärme tills de mjuknat. Riv vitlöken
Kycklinglevermousse med kapris och sardeller

Kycklinglevermousse med kapris och sardeller

Vänd ned vitlöken, och låt den smälta ned helt kort. I kväll hade vi våra goda vänner J och J med fina barn på middag, och till förrätt lagade jag denna fantastiskt goda kycklinglevermousse
Kycklingleverpastej, julen 2011

Kycklingleverpastej, julen 2011

Fräs finhackad schalottenlök och vitlökmedelvärme i en matsked smör. Kycklingleverpastejmed cognac, kryddpeppar och kantareller
Kycklinglevermousse med äppelsallad

Kycklinglevermousse med äppelsallad

Pressa över vitlök, strö på lite mejram och en aning oregano. Salta och peppra kycklinglevern och smörstek den tillsammans med finhackad lök
Lantpaté -  den perfekta fredagsmaten

Lantpaté - den perfekta fredagsmaten

Tillsätt de stekta trattkantarellerna och kycklingleverblandningen, och blanda därefter alltsamman med hjälp av elvisp på lägsta effekt
Hawaiianska  amuser

Hawaiianska amuser

Oavsett vad som är sanning eller inte så är de små baconknytena med sitt lena innanmäte av kycklinglever  ett lite annorlunda  och lagom matigt alternativ till fördrinkens chips eller oliver
Min anklevermousse

Min anklevermousse

Att det åtminstone skulle skilja sig en smula från kycklinglevermousse. Levern kommer i en liten påse i krävan på ankan, tillsammans med andra inälvor