Skala och hacka löken, vitlök och rotsellerin. Koka ihop till en “gryta” och smaka ev av med salt. Mixa tillsammans med smör till en slät puré och häll upp i spritspåse, spritsa i knäckformar (eller i en skål) och garnera med timjan
Mixa kycklinglevern fint tillsammans med bacon i matberedaren. Lägg färsen i en stor bunke, och tillsätt kycklingleverblandningen, löken och tomaterna för hand
Tillsätt smöret och låt det bli ordentligt varmt i pannan innan du går i medkycklinglevern. Avsluta med att vända ihop såsen med den kokta pastan och den grovt hackade salvian och/eller persiljan
Hacka och fräs sedan löken och vitlöken mjuk i en panna och tillsätt den till kastrullen. Börja med att fräsa skaldjursmixen i en stekpanna, sedan delar ni kyclinglevern i lämpliga bitar och fräser den tills den får lite färg, sedan delar ni kycklingen i små bitar och fräser även detta
Finstrimla löken, blötlägg kaprisen och hacka den sedan, hacka rosmarin, salvia och vitlök. Det är framförallt i lådan där vi har kött och fisk som innehållet glesats ut och för tillfället finns där löjrom, ankfett, ister, fjälster, en burk soppkött, en burk kycklinglevermousse och ett UFO som förmodligen är kycklinglever
Red av med maizena. Smaka av och servera med ris och gärna finhackad bladpersilja över. Hacka löken och bryn den så den får fin färg och lägg över i en gryta, stek de delade champinjonerna så de får färg och lägg över i grytan, häll sedan på vin,vatten,tomatpuré,pressad vitlök, citronskalen, sojan och kalvfond tillsammans med kryddorna och låt puttra i ca 30 minuter. Skölj och dela kycklinglevern/annan lever i lagom bitar och stek den så den får färg inte mer och blanda ner dom i grytan tillsammans med purjolöken och låt puttra i ca 15 minuter. 1 kg kycklinglever. 2 vitlöksklyftor
Vänd ned vitlöken, och låt den smälta ned helt kort. I kväll hade vi våra goda vänner J och J med fina barn på middag, och till förrätt lagade jag denna fantastiskt goda kycklinglevermousse
Oavsett vad som är sanning eller inte så är de små baconknytena med sitt lena innanmäte av kycklinglever ett lite annorlunda och lagom matigt alternativ till fördrinkens chips eller oliver