Kycklinglever kycklinglever sherry recept

Kycklinglever med bacon

Kycklinglever med bacon

Smaka av med tomatpurén och eventuellt med sherry eller portvin. 1 paket fryst kycklinglever. 1 msk sherry el. 1 paket fryst kycklinglever 0,5 purjolök, skivad 2 msk vetemjöl 2 dl hönsbuljong från tärning 2 dl kaffegrädde salt och peppar 1 msk tomatpuré ev. 1 msk sherry el
Kalkon

Kalkon

Häll buljong och sherry över brödtärningarna och tillsätt lök- och leverblandningen. 200-300 g kalkon eller kycklinglever. 3 msk sherry
Den som lever får se

Den som lever får se

Kör detta sedan i en mixer tillsammans med det hårdkokta ägget och sherryn. Tillsätt eventuellt mer olja och sherry om konsistensen skulle kännas torr (den skall vara ungefär som en bredbar leverpastej)
Kycklingleverpaté

Kycklingleverpaté

½ dl torr sherry, portvin eller madeira. Kycklingleverpaté från Långkok för LCHF och Paleo…. ½ dl torr sherry, portvin eller madeira

Julterrin på kycklinglever

  Krydda med salt och peppar och häll i sherry, madeira eller rött vin.  Putsa bort hinnorna från kycklingleverbitarna
Kycklingleverpastej

Kycklingleverpastej

Kycklingleverpastej - hemlagad bakad leverpastej till jul av kycklinglever och fläskfärs kryddad med konjak
Leverpastej

Leverpastej

konjak eller sherry. 400 g nöt eller kycklinglever. 1 msk konjak eller sherry. Sätt ugnen på 175 grader. Skär levern i bitar
Lyxigaste leverstuvningen 4 port

Lyxigaste leverstuvningen 4 port

2 kycklingfiléer, skurna i bitar400 g fryst kycklinglever, skuren i bitar1 hackad gul lök2 dl sherry100 g socker ärter, eller gröna bönor, eller grön sparris150 g ostronskivling (går att byta ut mot champinjoner), skuren i strimlor1/2 dl äkta kinesisk soja (den äkta kinesiska sojan är glutenfri, trots att vetemjöl står i ingredienserna)2 grönsaksbuljongtärningar1 riven vitlöksklyfta1 msk färsk, riven ingefära (jag använder enbart saften jag kan krama ur, så slipper man "trådar" i maten)1 msk rårörsocker1 dl Oatly imatLägg kycklingfilébitarna och bitarna av kycklinglevern i 1 dl sherry i en skål. Häll på 1 dl sherry, soja och buljongtärningarna, låt koka upp. 400 g fryst kycklinglever. 2 dl sherry
Kycklingleverpastej

Kycklingleverpastej

Kycklingleverpastej – hemlagad bakad leverpastej till jul av kycklinglever och fläskfärs kryddad med konjak

Julpastej

  Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram, Cognac eller Sherry. 400 g nöt- eller kycklinglever. 1 msk Cognac eller Sherry 

Pelles paté

5 kg kycklinglever , färsk eller fryst. 5 dl Calvados , konjak eller sherry. 1. Stek lever, lök och vitlök på ej för stark värme tills levern är genomstekt men ej brynt

Kinesisk kycklinglever med mandel

Blanda soya, sherry, ingefära, salt och farin. Vänd kycklinglevern i mjöl och stek den vackertbrun. Putsa kycklinglevern och förväll 2 min, tag upp och låt rinna av. 300 g kycklinglever. 2 msk torr sherry

Kycklinglever – en billig delikatess

Sänk värmen, salta, tillsätt sherryn och låt småputtra ett par minuter till. Börja med att steka svamp, lök och vitlök i smör och rapsolja några minuter i en stekpanna

Kycklinglever med tomatrisotto

1 dl sherry, portvin eller madeira (eller 1 dl vatten + 2 msk balsamvinäger). 500 g kycklinglever. Hetta upp olja i kastrull, fräs riset under omrörning någon minut