Kycklinglever kycklinglever portvin recept

Lyxig kycklinglever med grädde och portvin

Lyxig kycklinglever med grädde och portvin

Tillsätt lever, timjan, kapris, svartpeppar, kycklingbuljong, grädde, portvin och honung. 400 g kycklinglever, helst ekologisk. 0,5 dl portvin. 1 stor gul lök 1 klyfta vitlök 50 g rotselleri 400 g kycklinglever, helst ekologisk 2 msk torkad timjan 0,5 dl kapris 1 tsk svartpeppar 4 msk koncentrerad kycklingbuljong 2 dl grädde 0,5 dl portvin 2 msk honung olivolja 2 msk smör färsk timjan, till garnering
Kycklinglever med bacon

Kycklinglever med bacon

Smaka av med tomatpurén och eventuellt med sherry eller portvin. portvin. 1 paket fryst kycklinglever. 1 paket fryst kycklinglever 0,5 purjolök, skivad 2 msk vetemjöl 2 dl hönsbuljong från tärning 2 dl kaffegrädde salt och peppar 1 msk tomatpuré ev. portvin 0,5 tsk mejram 1 paket bacon, strimlat matfett till stekning
Lantterrin med portvin och pistage

Lantterrin med portvin och pistage

10 125 g schalottenlök 1 vitlöksklyfta 125 g kycklinglever 2 msk smör 200 g benfri fläskkarré 700 g fläskfärs 1/2 dl portvin 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde 1 dl skalade pistagenötter 1 msk färsk finhackad mejram 1 msk färsk finhackad timjan 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Min anklevermousse

Min anklevermousse

Att det åtminstone skulle skilja sig en smula från kycklinglevermousse. Tillsätt portvinet, och fortsätt steka på medelvärme, medan portvinet långsamt reduceras och levern tillagas
Kycklingleverpaté

Kycklingleverpaté

½ dl torr sherry, portvin eller madeira. Kycklingleverpaté från Långkok för LCHF och Paleo…. ½ dl torr sherry, portvin eller madeira
Kycklingleverpaté med bacon

Kycklingleverpaté med bacon

) Kycklinglever är mild i smaken, och med bacon, portvin, timjan och lök så försvinner leversmaken ännu mer
Glöggparty med Paul

Glöggparty med Paul

med kycklinglever mousse och karamelliserat äpple. Finhacka löken och koka ihop med portvin, Madeira, timjan och cognac
Leverpastej med timjansmör

Leverpastej med timjansmör

2 msk konjak eller portvin, eller annan smakrik sprit (valfritt). 500 g kycklinglever. Finhacka lök och vitlök och stek mjukt i ett par matskedar smör på medelhög värme

Portvinsgelé över kycklinglevermousse

Slå i portvinet och låt consommén svalna. Låt en del av portvinsgelén stelna i en separat form.  Lägg en skiva tryffel eller champinjonhatt mitt på moussen och häll försiktigt över ett skikt, ca 3-4 mm av portvinsgelén och ställ in formarna i kylskåp ca 2-3 timmar. 200 g kycklinglever. 5 cl Portvin 

Kycklingleverpastej

Hacka schalottenlöken fint och koka den tillsammans med portvinet på svag värme tills hälften återstår
Kycklingleverpanna med lök och äpple

Kycklingleverpanna med lök och äpple

500 g tinad kycklinglever. 1 1/2 dl portvin eller svartvinbärssaft. Halvera, skala och skiva löken i lite av smöret på svag värme

Snabbagad julpastej med Cognac i

 Putsa och stek kycklinglevern i lite av smöret. 200 g kycklinglever. 2 msk portvin. Levern ska vara rosa inuti

Snabbgjord julpastej

Skär kycklinglevern i bitar. Lägg lever, lök, ansjovisfiléer, kryddor och portvin i en matberedare. 400 g kycklinglever, färsk eller fryst. 2 msk portvin eller konjak