10 125 g schalottenlök 1 vitlöksklyfta 125 g kycklinglever 2 msk smör 200 g benfri fläskkarré 700 g fläskfärs 1/2 dl portvin 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde 1 dl skalade pistagenötter 1 msk färsk finhackad mejram 1 msk färsk finhackad timjan 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Mixa lever, lök, ansjovis, kryddor och eventuellt portvin i en matberedare ca 1 minut. 500 g färsk eller fryst kycklinglever. ev 23 msk portvin eller konjak
Att det åtminstone skulle skilja sig en smula från kycklinglevermousse. Tillsätt portvinet, och fortsätt steka på medelvärme, medan portvinet långsamt reduceras och levern tillagas
2 msk konjak eller portvin, eller annan smakrik sprit (valfritt). 500 g kycklinglever. Finhacka lök och vitlök och stek mjukt i ett par matskedar smör på medelhög värme
Slå i portvinet och låt consommén svalna. Låt en del av portvinsgelén stelna i en separat form. Lägg en skiva tryffel eller champinjonhatt mitt på moussen och häll försiktigt över ett skikt, ca 3-4 mm av portvinsgelén och ställ in formarna i kylskåp ca 2-3 timmar. 200 g kycklinglever. 5 cl Portvin
Skär kycklinglevern i bitar. Lägg lever, lök, ansjovisfiléer, kryddor och portvin i en matberedare. 400 g kycklinglever, färsk eller fryst. 2 msk portvin eller konjak