Mixa resten till en fin smet, tillsammans med ägg, ansjovis, kryddor och konjak. Kycklingleverpaté. Bryn kycklinglevern snabbt på båda sidor, krydda med salt och peppar
Jag ville smaksätta min mousse med typiska italienska smaker som salvia och ansjovis (vilket också tar bort en del av leversmaken samt ger en djupare smak), och lade dessutom till vitt vin och rödlök
Kycklinglevern skulle hackas den också så det var bara att sätt igång. Salt, peppar, ansjovisspad och finhackad ansjovis tillsattes och blandade återigen allt väl
Tillsätt ansjovisen (hela går bra) och låt de smälta. Laxröran blev som jag trodde populärast, men när tjejerna väl vågat prova kycklinglevermoussen blev den också riktigt poppis
Tillsätt ansjovis och mera smör, rödvin och timjan. Till första adventskalaset bjöd jag ju på lite olika smårätter och plock, och det vi började med den kvällen var denna lena kycklinglevermousse med smak av rödvin och timjan serverad med krispiga crostinis
Kycklingleverpaté. Mixa resten till en fin smet, tillsammans med ägg, ansjovis, kryddor och konjak. Bryn kycklinglevern snabbt på båda sidor, krydda med salt och peppar
Kycklinglever med chiligrädde. Smörstekt hamsi (ansjovis) med blomkålsmos. Matinspiration. Mitt förra inlägg Mot nya mål efter 9 år med LCHF, blev ett av de mest lästa i min bloggs nioåriga historia
Kycklingleverpaté. Mixa resten till en fin smet, tillsammans med ägg, ansjovis, kryddor och konjak. Bryn kycklinglevern snabbt på båda sidor, krydda med salt och peppar
Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn. Kycklingleverpastej - hemlagad bakad leverpastej till jul av kycklinglever och fläskfärs kryddad med konjak
Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn. Kycklingleverpastej – hemlagad bakad leverpastej till jul av kycklinglever och fläskfärs kryddad med konjak