Lägg kycklingbitarna i en ugnsform. timjan, persilja, oregano. kycklinglår med ben. Marinerade kycklinglår & krämig pasta ca 3 port. 1 påse frysta kycklinglår med ben ca 1 kg. Salta och peppra och tillaga sedan i ugn i 225 grader i ca 30 min med skinnsidan upp
Blanda vitlök, timjan, citronskal och -saft. 1 Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in plåten i mitten av ugnen och stek pumpan i 20 minuter tills den börjat mjukna och fått lite färg. Lägg kycklingen i en form och häll över citronblandningen, baka i mitten av ugnen i 15 minuter. 600 g kycklinglårfilé. 1 msk timjan. 1 kg pumpa butternut eller muscat 4 msk olivolja flingsalt och svartpeppar 600 g kycklinglårfilé med skinn 2 st vitlöksklyftor 1 msk timjan hackad 0,5 st citron yttersta, finrivna skalet och saft 30 g parmesanost finriven Svartkål 250 g svartkål 1 st vitlöksklyfta 0,5 st röd chili 2 msk olivolja flingsalt och svartpeppar 1 dl svarta oliver med kärna
Färska kryddor som basilika, persilja, koriander, timjan. Kycklinglår med skinn. Lossa lite lätt på skinnet på kycklinglåren så att du får in röra under
Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över lite äppelmust som allt får brässera i. Vill du kan du ugsrosta lite potatisklyftor med lite timjan eller liknande under tiden kycklingen tillagas
Sätt in lite kycklinglår i ugnen och maten är klar nästan samtidigt. Skala och skär bakpotatisen i mindre stavar, vänd runt i olja och timjan och lägg i stekpannan
Blanda i salt, pressad vitlök, timjan, oregano och peppar. Här kommer mitt recept på en lättlagad, god och nyttigt rätt som tillagar sig själv i ugnen – perfekt eller hur
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilé med kycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
SMÖRDEGSPAJ MED TOMAT OCH TIMJAN. torkad timjan. Strö över torkad timjan. torkad timjan. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter på 225 grader tills pajen har fin färg. Kycklinglår med honung och citron (7). Jordärtskockegratäng med timjan (1). Vegetariskt buffémat, dijonsenap, mat till många, recept, smördeg, sommar, timjan, tomater ca 5 plattor (eller 400 gram)
Tillsätt rosmarin, timjan, havssalt och peppar och blanda allt. 5 timme i ugnen. 1 tsk torkad timjan. Skåra kycklinglåren med 2 skåror ända in till benet och tryck in resterande smör där. Tillaga i en 220 grader varm ugn i ca 1,5 timme, lägg på lite aluminiumfolie om kycklingen får för mycket färg. 1 tsk torkad timjan