Kycklinglår torkad lime recept

Kyckling machboos - kyckling med lime, kryddor och gula russin

Kyckling machboos - kyckling med lime, kryddor och gula russin

12 loomi, torkadlime. 18 kycklinglår med ben. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 2 loomi, torkadlime salt 8 kycklinglår med ben 50 g Arla® Svenskt Smör 1 msk seven spice 1 tsk malen gurkmeja 1 tsk paprikapulver 1 g saffran 400 g krossade tomater 2 kanelstänger 6 gröna kardemummakapslar 2 lagerblad 5 svartpepparkorn 1¼ liter kycklingbuljong 3 dl basmatiris Tillbehör
Persisk kyckling i ugn

Persisk kyckling i ugn

Lägg kycklinglåren och de hela vitlökarna som du skär av en bit av toppen på i en ugnsform. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen

Cajunrubbed kyckling med mango- och avokadosalsa

Det är mest en massa torkade kryddor och många har du säkert redan hemma. Grovhacka koriandern (uteslut denna helt om du inte gillar koriander) och vänd ner denna tillsammans med gröna blad, limesaft, finhackad chili och pressad vitlök
Jamaikansk Jerk Chicken med Kiwi-salsa

Jamaikansk Jerk Chicken med Kiwi-salsa

Gnid in kycklingfiléerna med lime saft och salt. (2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning
Kycklingcurry på indiskt vis

Kycklingcurry på indiskt vis

kycklinglår. Yoghurt naturell blandat med färsk hackad eller torkad mynta samt Naanbröd passar också till currygrytan
Familjebarbeque

Familjebarbeque

Halvera citron och lime, doppa i sockret och grilla tills dem är gyllenbruna. Servera allting på ett fat eller en skärbräda och pressa över den söta citron- och limesaften över köttet
Pulled chicken med goda tillbehör

Pulled chicken med goda tillbehör

Som dressing pressade jag bara lite lime över. Till denna blandade jag limejuice, lite råsocker, pressad vitlök samt lite chili och vänder runt allt i
Funky chicken mättar många munnar

Funky chicken mättar många munnar

Det som behövs är ett större antal kycklinglår med skinn på. Hacka några torkade fikon och några vitlöksklyftor, hur många beror på hur mycket kyckling du ska bjuda på
Kyckling i grön curry

Kyckling i grön curry

Skär kycklinglåren i mumsbitar. Jag använde frysta färska limeblad men om du använder torkadelimeblad så tänk på att dom måste blötläggas (en del säger i en timme men det tycker jag är väl lång tid)

Tequilamarinerade kycklinglår

Servera med till exempel limesås och ris. 1 kg kycklinglår (kycklingvingar eller klubbor)6 pressade vitlöksklyftor1 pressad lime1 pressad apelsin2 msk tequila1 msk chilipulver1 msk chipotlepasta (Santa Maria)2 msk olja1 tsk socker1 krm mald kryddpeppar1 krm mald kanel1 krm mald spiskummin1 krm torkad oregano1. 1 kg kycklinglår. 1 pressad lime. 1 krm torkad oregano

Etiopisk kycklinggryta (doro wett)

Rör ner limesaft och lägg försiktigt ner äggen i. Häll på 5 dl hönsbuljong och lägg i kycklinglår och ben. Saften av 1 lime. 25 dl mald torkad serranochili eller annan chili